Prop de 160 obres, entre prosa i poesia, opten als 32ns Premis literaris infantils i juvenils Joan Triadú

19 d'abril de 2023

Promoure la creació cultural entre infants i joves, donar-li difusió i homenatjar el llegat de la figura de l’activista cultural, pedagog i crític literari Joan Triadú. Amb aquests propòsits, el Consell Comarcal del Ripollès organitza, per 32è any consecutiu, el certamen literari que porta el nom del ribetà il·lustre.

Els premis es lliuraran durant la clàssica Gala literària del Ripollès que, com sempre, arriba en el marc de la Diada de Sant Jordi. Concretament, enguany se celebrarà dimecres vinent, 26 d’abril, a les sis de la tarda, a l’església de Sant Pere, a Ripoll. Aquest espai tan emblemàtic, bé cultural d’interès local, es vestirà de llarg per acollir un esdeveniment ben lluït o no hi faltarà un escenari decorat especialment per a l’ocasió on pujaran els tres premiats per modalitat (poesia i prosa) de cada categoria. A més, dos rapsodes aniran llegint les obres mereixedores dels primers premis, i músics de l’Escola comarcal de música del Ripollès marcaran el ritme de la vetllada.

En el lliurament de premis hi participaran, a més dels membres del jurat, el president, consellers comarcals i representació de la família de Joan Triadú. L’acte acabarà, com s’havia fet sempre, amb un berenar popular per a tots els assistents.

RÈCORD DE PARTICIPANTS DELS ÚLTIMS ANYS

Enguany, alumnes d’absolutament tots els centres educatius del Ripollès han participat als guardons i s’ha arribat a la xifra de 157 obres, la més alta dels últims anys. Per categories, que prenen els noms de les muntanyes més altes del Ripollès, la distribució de participants és la següent: Taga, 35; Balandrau, 46; Bastiments, 35; Torreneules, 14; i Puigmal, 27. Cada categoria correspon, respectivament als alumnes de 3r i 4t d’Educació primària, 5è i 6è d’Educació primària, 1r i 2n d’Educació secundària obligatòria, 3r i 4t d’ESO, Educació especial i, finalment, Batxillerat.

El jurat encarregat de fer el veredicte està format per representants de la comunitat educativa, del món cultural i també de la comunicació. Distribuïts per parelles, cada una avalua una categoria. Les obres participants podien tenir la temàtica lliure. Els treballs guanyadors d’aquesta 32a edició dels Premis literaris infantils i juvenils Joan Triadú es recopilaran en un llibre commemoratiu amb una tirada simbòlica de 120 exemplars.

La Gala literària del Ripollès, organitzada des del servei de Cultura del Consell Comarcal del Ripollès, és un referent anual dins l’activitat cultural de la comarca. A més, s’organitza amb el suport de l’Ajuntament de Ripoll, el Consorci per a la normalització lingüística, Kàterings Torre del Coll, Autocars Mir, Teisa i Serunion.

Compartiu-ho amb: