El Consell Comarcal del Ripollès tanca la campanya “Reciclant, hi guanyes!” amb el sorteig dels premis

25 d'abril de 2023

Seguir impulsant el reciclatge al Ripollès per augmentar el percentatge de recollida selectiva. Amb aquest objectiu, el Consell Comarcal del Ripollès ha dut a terme la campanya “Reciclant, hi guanyes!”, organitzada conjuntament amb l’UTE Ripollès (URBASER i VIGFA Residus), l’empresa responsable de la recollida de residus. L’acció s’ha dut a terme des de principi de març a tots els municipis de la comarca i s’ha acabat aquest mes.

Tancada la campanya, tan sols restava pendent fer el sorteig dels premis que hi havia en joc, entre totes les persones que hi ha participat. Queralt Santandreu, gerent de l’UTE Ripollès, ha estat l’encarregada de remenar l’urna amb les butlletes dels participants i anar extraient les dels guanyadors. Els premis han quedat repartits de la manera següent:

· 1r premi: Una experiència consistent en una nit d’hotel, amb sopar i esmorzar, a escollir entre l’Hotel Grèvol (Llanars), l’Hotel Spa Resguard dels vents (Ribes de Freser) o el Mas el Mir (Ripoll).

                Guanyador: Butlleta número 146, de Ripoll

· 2n premi:  Un patinet elèctric, juntament amb un casc i un cadenat

                Guanyador: Butlleta número 263, de Camprodon

· 3rs premis: 4 lots d’obsequis elaborats amb materials reciclats, formats per un paraigua, una manta, una tovallola, una ampolla de vidre reutilitzable i dos gots, un carregador solar per al telèfon mòbil, una memòria USB, un folre polar i una bandolera.

                Guanyadors: Butlleta número 319, de Llanars

                                       Butlleta número 97, de Vallfogona de Ripollès

                                       Butlleta número 253, de Camprodon

                                       Butlleta número 321, de Vilallonga de Ter

Aquest matí mateix, l’agent cívic del Consell Comarcal del Ripollès ja ha contactat amb tots ells per informar-los del premi.

LA MECÀNICA DE LA CAMPANYA

El Consell Comarcal del Ripollès i l’UTE Ripollès fan una valoració molt satisfactòria de la campanya i confien que es tradueixi en un augment del compromís amb el reciclatge per part de la població i també en una millora de la proporció que representen els residus gestionats mitjançant la recollida selectiva. Pel que fa a xifres de participació, s’han comptabilitzat al voltant de 400 butlletes per concórrer al sorteig.

Aquestes butlletes s’han anat recopilant en el marc de les visites que l’agent cívic de medi ambient del consell comarcal ha anat fent a tots els municipis de la comarca. A cada lloc, l’agent s’ha instal·lat amb una parada al costat d’una àrea de contenidors i ha anat rebent les persones que s’hi adreçaven per llençar-hi les escombraries. En cas que s’aportessin residus reciclables, es comprovava que la separació era correcta i que es llançava al contenidor adient. Només per això, l’agent ja li feia obsequi d’una bossa de roba reutilitzable feta amb tela de cotó orgànic resistent. A partir d’aquí, les persones podien optar per respondre tres preguntes sobre reciclatge i, en cas d’encertar-ne les respostes, podien omplir una butlleta per participar al sorteig de premis. De la presència de l’agent cívic se n’ha fet publicitat per diferents suports, també en coordinació amb els ajuntaments.

En el cas de Sant Joan de les Abadesses, on el sistema de recollida de residus implementat és el porta a porta, l’agent cívic ha visitat la vila durant l’horari de treure els cubells de matèria orgànica i fraccions reciclables al carrer i s’ha obsequiat amb la bossa els veïns dels carrers on la inspecció ha donat els millors resultats. Paral·lelament, s’han avaluat les dades del sistema informàtic de control del porta a porta per veure quines persones duen a terme millor la separació de les fraccions i s’han incorporat directament al sorteig final.

LA 11a COMARCA QUE MÉS RECICLA

La modalitat amb què s’ha desenvolupat aquesta campanya, a més d’incentivar el reciclatge, també ha permès fer molta pedagogia, mitjançant les explicacions de l’agent cívic i materials de suport com fullets desplegables i imants. I és que el propòsit d’aquesta campanya era buscar el tracte directe amb el ciutadà, a diferència del que es fa amb altres accions més de caire publicitari.

Des del consell comarcal s’espera que aquesta acció, conjuntament amb d’altres que es van desenvolupant de manera paral·lela, s’aconsegueix seguir millorant les xifres de reciclatge del Ripollès. Segons dades de l’Agència de residus de Catalunya, el Ripollès és l’onzena comarca que més recicla, amb un percentatge del 51,9 %, per tant, per sobre de la mitjana nacional.

Compartiu-ho amb: