El consell comarcal presenta el 4t festival Ripollès 5 Sentits, amb propostes a Sant Llorenç de Campdevànol, Ripoll i Ventolà

6 de juny de 2023

El Consell Comarcal del Ripollès aposta per la qualitat, el talent, l’atractiu i el potencial dels nostres pobles i per aquest motiu programa, per quart any consecutiu, el festival Ripollès 5 Sentits. Es tracta un cicle d’esdeveniments que combina la divulgació del patrimoni comarcal, la difusió del talent musical amb empremta ripollesa i la producció agroalimentària del territori. L’edició enguany arriba avalada per l’èxit de les tres entregues anteriors. Es tracta d’un conjunt d’activitats que es duen a terme amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es duu a terme. Enguany seran Campdevànol, Ripoll i Ribes de Freser.

El president, Joaquim Colomer, ha explicat que aquest festival va més enllà de la cultura i s’ha mostrat satisfet per la forma com es va implantant i consolidant. Ha recordat que aquest format d’activitat cultural seguida de concert i de degustació gastronòmica totalment gratuïts es va crear en plena pandèmia per donar suport al teixit cultural de la comarca i als productors agroalimentaris en uns moments especialment complicats. Colomer ha destacat que, des que es va estrenar, aquesta proposta ha conreat èxits any rere any. “El públic no només queda satisfet, sinó que repeteix”, ha destacat, alhora que ha recordat que està pensat per a tot tipus de persones, tant del Ripollès com visitants.

SINERGIES COMARCALS

El Ripollès 5 Sentits, a més, busca sumar sinergies amb la marca de garantia Producte del Ripollès i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura amb la Tartana, la seva cuina sobre rodes, per aprofitar la bona feina que fan per promoure el producte agroalimentari de la comarca. I, en aquesta mateixa línia, també es vol contribuir a projectar la feina de l’Escola comarcal de música del Ripollès, incloent al programa intèrprets que s’hi han format o hi tenen vinculació.

De la mateixa manera, el Consell Comarcal del Ripollès treballa colze a colze amb els ajuntaments per escollir les ubicacions dels concerts per realçar els elements patrimonials que consideri. De la mateixa manera, les visites guiades que es programen s’escullen amb el mateix objectiu. Amb aquesta quarta edició, el Ripollès 5 Sentits ja haurà passat per tots els municipis de la comarca que ho han volgut.

Pel que fa al programa, comença diumenge 25 de juny i se succeeix els dos dissabtes següents, fins al 8 de juliol. En cada ocasió, es comença a les cinc de la tarda amb una activitat de descoberta. A dos quarts de sis es fa el concert i, un cop s’acabi, la jornada es clourà amb la degustació gastronòmica.

EL CARTELL D’ENGUANY

La programació del Ripollès 5 sentits ja es pot consultar al web www.ripolles.cat/5sentits amb tot detall. Proposta per proposta, el cartell del Ripollès 5 Sentits 2023 es compon dels continguts següents:

EL 25 DE JUNY – SANT LLORENÇ DE CAMPDEVÀNOL

· “Sant Llorenç de Campdevànol: una caminada per la història i les tradicions”:visita guiada i relat de la història d’aquest antic municipi, actualment annexat a Campdevànol, i l’església de Sant Llorenç, amb l’historiador Miquel Sitjar.

· Concert de The Murphys: jazz, funk i molta diversió amb temes d’artistes com Diana Krall, Marvin Gaye i Frank Sinatra.

1 DE JULIOL – RIPOLL |MONESTIR DE SANTA MARIA

· “Llegat i memòria: gastronomia antiga i supervivència en temps de guerra”: visita al refugi antiaeri de Ripoll i relats sobre la gastronomia d’altres temps, en col·laboració amb el Museu Etnogràfic de Ripoll.

· Concert de Jordi Soler i la seva banda: el pop-rock proper que caracteritza aquest cantautor ripollès en evolució constant.

8 DE JULIOL – VENTOLÀ | ESGLÉSIA DE SANT CRISTÒFOL

· “Tresors ocults de Ventolà: persones, art i plantes immortals”. Visita guiada pel poble de Ventolà amb l’historiador Miquel Sitjar.

· Concert d’Oriol Amaro: bandes sonores de grans produccions cinematogràfiques portades al piano a través de les mans d’aquest jove intèrpret.

CAL FER RESERVA

Per facilitar l’organització del festival i arran de la limitació en el nombre de places, per assistir a les activitats del Ripollès 5 Sentits cal fer reserva prèvia. Es pot fer enviant un correu electrònic a oac@ripolles.cat o trucant al 972 70 32 11 (de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 h) o presencialment, al Consell Comarcal del Ripollès.

Totes les persones que s’hagin inscrit entraran al sorteig d’un lot de Producte del Ripollès per cada jornada del Ripollès 5 Sentits.

Cartell amb la programació del festival Ripollès 5 Sentits 2023

Amb el suport de:

Compartiu-ho amb: