El Consell Comarcal del Ripollès fa un balanç molt satisfactori de l’edició 2023 del festival ‘Ripollès 5 Sentits’

10 de juliol de 2023

Apostar per la qualitat, el talent, l’atractiu i el potencial dels nostres pobles i conscienciar sobre aquests valors. Aquest ha sigut, per quart any consecutiu, el propòsit del Consell Comarcal del Ripollès en l’organització del festival ‘Ripollès 5 Sentits’. Des del punt de vista de la corporació, aquest conjunt d’esdeveniments de petit format s’ha consolidat com una proposta d’estiu que desperta l’interès del públic general, sobretot local, però també visitant. La fórmula ha combinat la divulgació del patrimoni comarcal, la difusió del talent musical amb empremta ripollesa i la producció agroalimentària del territori.

Enguany, les destinacions del ‘Ripollès 5 Sentits’ han sigut Sant Llorenç de Campdevànol, Ripoll i Ventolà. En el cas de Sant Llorenç i amb l’historiador Miquel Sitjar, s’ha fetvisita guiada en què s’ha explicat la història d’aquest antic municipi, actualment annexat a Campdevànol, i de l’església. El toc musical l’hi ha posat el grup de jazz i funk The Murphys. A Ripoll, les activitats han consistit en una visita al refugi antiaeri de Ripoll sumada una explicació sobre la gastronomia d’altres temps al Museu Etnogràfic de Ripoll, i el concert de pop-rock del cantautor Jordi Soler, acompanyat de la banda. Pel que fa a Ventolà, novament Miquel Sitjar s’ha ocupat de la visita de descoberta del poble i el concert ha estat per part del pianista Oriol Amaro, que ha interpretat versions de bandes sonores de grans produccions cinematogràfiques.

En cada cita del festival, les activitats s’han conclòs amb un tast de producte agroalimentari de la marca de garantia Producte del Ripollès, servit per la cuina sobre rodes La Tartana de les valls, de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. A més, entre totes les persones que s’han inscrit prèviament a l’esdeveniment, s’ha fet un sorteig d’un lot de Producte del Ripollès. Entre totes les activitats de la programació, amb tota la programació del festival s’ha arribat a una afluència de prop de 300 persones, algunes de les quals han anat repetint no només a les cites d’enguany sinó també a les d’anys anteriors.

NASCUT EN PLENA PANDÈMIA

El festival ‘Ripollès 5 Sentits’ es va crear en plena pandèmia per donar suport al teixit cultural de la comarca i als productors agroalimentaris en uns moments especialment complicats. Ha pogut ser realitat gràcies al suport econòmic de la Diputació de Girona i, a més, s’ha buscat sumar sinergies amb la marca de garantia Producte del Ripollès i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura per aprofitar la bona feina que fan per promoure el producte agroalimentari de la comarca. I, en aquesta mateixa línia, també s’ha volgut contribuir a projectar la feina de l’Escola comarcal de música del Ripollès, incloent al programa intèrprets que s’hi han format o hi tenen vinculació.

Paral·lelament, el Consell Comarcal del Ripollès ha treballat colze a colze amb els ajuntaments a l’hora d’escollir les ubicacions dels concerts per realçar els elements patrimonials que han cregut convenient. De la mateixa manera, les visites guiades que s’han programat s’han escollit amb el mateix objectiu. Amb aquesta quarta edició, el Ripollès 5 Sentits ja ha passat per tots els municipis de la comarca que ho han volgut, que han sigut tots amb l’excepció de Llanars.

Compartiu-ho amb: