Amadeu Rosell és investit president del Consell Comarcal del Ripollès amb el suport d’ERC-AM, PSC-CP i AMUNT

17 de juliol de 2023

Arribar a “consensos i acords que posin les persones, el seu benestar i els seus drets al centre”. Amb aquesta voluntat, Amadeu Rosell ha definit l’objectiu principal del seu mandat al capdavant del Consell Comarcal del Ripollès, un cop havent-ne resultat investit president. Ho ha aconseguit amb els sis vots de la seva formació, Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC-AM), els tres del Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés (PSC-CP) i el d’Alternativa municipalista (Amunt). D’altra banda, Compromís Municipal (CM), amb cinc consellers, ha presentat com a candidata Manoli Vega, que ha rebut set vots. El còmput s’ha tancat amb dues abstencions.

Rosell ha afirmat que assumeix el càrrec “amb la major responsabilitat, honor i voluntat de servei” alhora que ha fet un agraïment al govern sortint i al conjunt dels empleats del Consell Comarcal del Ripollès, del qual ha format part anteriorment. Amb això, el nou president ha anunciat la voluntat de constituir un govern “ampli i transversal”, s’ha referit a la necessitat de “protegir la llengua i la cultura en un moment difícil”, d’un nou plantejament en residus, a la gestió de l’aigua i l’ensenyament, sense oblidar les polítiques socials, la perspectiva feminista i el desenvolupament econòmic. També ha anunciat una “presidència col·legiada” basada en el treball en equip i la transparència.

Durant la ronda d’intervencions dels portaveus de cada grup, per part d’ERC-AM, Sergi Albrich s’ha mostrat content que el president sigui alcalde d’un poble petit, cosa que entén com una “declaració d’intencions”. “La gestió del consell comarcal és en mans d’una persona honesta, treballadora que estima el país i el seu poble”, ha subratllat. A més de felicitar el president, ha agraït el suport als consellers que l’han investit. Entre els reptes del mandat hi ha situat la necessitat d’habitatge, d’evitar el despoblament, de fomentar l’arrelament dels joves, millorar la gestió de residus, apostar pel desenvolupament econòmic i turístic, donar suport al sector primari, millorar les infraestructures i defensar els drets bàsics de totes les persones i col·lectius.

Pel que fa a PSC-CP, Enric Pérez ha situat les qüestions a què prestar atenció durant el mandat a l’entorn de les comunicacions, la sanitat, la formació, la cultura i el “repte del despoblament”, que ha qualificat de “majúscul”. “Espero que puguem desenvolupar una tasca molt profitosa per a la comarca”, ha reblat.

Per part d’Amunt, Àlex Medrano ha posat de manifest el creixement de la dreta populista, que considera que assenyala les minories. Demana un gir cap a polítiques socials i de territori per “alliberar la comarca d’aquesta mirada neoliberal imperant”. Medrano veu en el nou govern “una oportunitat per treballar en polítiques que permetin teixir un nou horitzó al consell comarcal”.

De la seva banda, David Verge, d’Independents de Catalunya (IdC), ha demanat un full de ruta a l’executiu nou. “La comarca espera molt de vosaltres”, ha reblat.

Per part de SomMesCat, Ramon Roqué manifestat la voluntat que el govern nou segueix treballant en la mateixa línia que el sortint. Alhora li ha encomanat que faci costat a totes les institucions i entitats de la comarca i que vetlli per elles.

En representació del grup Aliança.cat, Sílvia Orriols ha criticat que el nou govern respon a una actitud de plany.

Per part de CM, Oriol Lázaro ha anunciat que el seu grup donarà suport a propostes raonables i orientades a les persones i a la prosperitat del Ripollès. “En pactes partidistes no ens hi trobareu”, ha dit, en canvi.

Compartiu-ho amb: