12 activitats conformen la 5a edició del festival de senderisme Ripollès discovery walking

28 de setembre de 2023

En el marc de la promoció que es fa des de Ripollès Turisme, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, juntament amb la Xarxa de Senders Itinerànnia ha organitzat una nova edició del Ripollès discovery walking, una acció per donar a conèixer la comarca a través d’excursions guiades a la natura. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Festival de senderisme dels Pirineus, un projecte de cooperació territorial nascut en l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran i que celebra ja la vuitena edició. Les comarques que formem part de la xarxa de senders Itinerànnia (Ripollès-Garrotxa-Alt Empordà) s’impliquen a aquesta iniciativa per cinquè any consecutiu. El Ripollès discovery walking es durà a terme del 29 de setembre a l’1 d’octubre.

El vicepresident segon i conseller comarcal de Dinamització turística, Xavier Guitart, ha explicat que l’organització d’aquest esdeveniment s’emmarca dins la voluntat que el senderisme “agafi més força”, encara, al Ripollès. “Tenim un paratge espectacular, crec que tenim molta força i aquest festival ve per seguir creixent”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha anunciat que s’hi veuran “grans coses” i ha convidat tothom a apuntar-s’hi, amb l’objectiu que les inscripcions s’esgotin i totes les activiats resultin molt atractives per als visitants.

Participar al festival de senderisme és una oportunitat excel·lent per gaudir de la muntanya a un altre ritme, acompanyats de guies interpretadors locals que estimen el territori i que ens aniran descobrint el patrimoni natural i cultural del Ripollès. I tot això, amb l’atractiu que hi afegeix l’esclat de la tardor i els colors daurats que comencen a adquirir els paisatges. En aquest sentit, la tècnica de Turisme Raquel Molina ha explicat que els festivals de senderisme del Pirineu s’estenen entre el maig i l’octubre i, en el cas del Ripollès, s’aposta per la tardor “perquè és una època molt esplèndida paisatgísticament”. A més, apunta que fer el festival per aquestes dates també busca desestacionalitzar el turisme i apostar perquè els visitants vinguin en èpoques menys àlgides.

ÈMFASI EN LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Molina també ha detallat que el Ripollès discovery walking està conformat per dotze activitats distribuïdes per tota la comarca. Les que han generat més expectació han sigut les relacionades amb els gorgs, la brama del cérvol, o la pujada al santuari de Montgrony i l’excursió nocturna al Taga sota la lluna plena. A part d’algunes activitats ja existents altres anys, enguany hi ha novetats. Una que ha destacat la tècnica de Turisme és la introducció de la mobilitat sostenible. Aquesta aposta es materialitza en dues activitats per a les quals els participants es traslladaran amb minibús des de Ripoll i fent diverses parades pel camí fins a arriba a la destinació. Es tracta de la pujada al santuari de Montgrony i una sortida de fototresc a Fontlletera. “Evitem desplaçaments i cotxes” amb l’objectiu de “posar un gra de sorra a la mobilitat sostenible”, ha manifestat Molina.

En total, hi ha 200 places disponibles entre totes les activitats. Xavier Guitart ha recordat que es poden consultar totes i fer-hi les inscripcions a través del web www.festivalsenderismepirineus.cat o també a www.ripollesdiscoverywalking.cat. Raquel Molina ha aprofitat per detallar que, encara que les places d’aquest esdeveniment siguin molt limitades, “ens ajuda molt a  posicionar Ripollès Turisme”, en el sentit que arran del festival moltes persones descobreixen el Ripollès i les seves possibilitats i acaben visitant la comarca en altres dates futures.

EL PACK DEL SENDERISTA

Cadascuna de les activitats del Ripollès discovery walking té un preu d’inscripció variable. En tot cas, però, s’hi inclou el kit del senderista, que també busca lligar aquest conjunt d’esdeveniments amb la gastronomia. D’aquesta manera, a més de material promocional, inclou mel, melmelada, aigua i galetes.

El Ripollès discovery walking l’organitzen Ripollès Turisme i Itinerànnia, amb el suport de l’Institut de desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA), impulsor dels festivals de senderisme del Pirineu, juntament amb la Diputació de Girona i el Patronat de turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

Compartiu-ho amb: