El Consell Comarcal del Ripollès adquireix maquinària per donar suport als municipis en el manteniment i neteja de camins

11 d'octubre de 2023

Estar al servei dels municipis forma part de la raó de ser del Consell Comarcal del Ripollès, ja sigui donant-los suport jurídic, tècnic o econòmic o bé sumant esforços per optimitzar el funcionament de la comarca. En aquest sentit, la corporació s’ha atès a una subvenció de la Direcció general de Polítiques de muntanya i Litoral, del Departament de la Vicepresidència, de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu era comprar maquinària i equipaments per contribuir a aquesta missió.

Amb aquesta subvenció s’ha pogut adquirir una camioneta descoberta amb tracció a les quatre rodes, una màquina compacta multifunció i sis desbrossadores manuals. A més, la camioneta anirà dotada amb una pala llevaneu i un dispensador de sal, que s’hi podran col·locar quan convingui, i una bola enganxall. I, pel que fa a la màquina compacta, disposa de diversos accessoris acoblables com una pala llevaneu, un escampador de sal, un braç desbrossador, una trituradora o una pala de 420 litres.

Aquests articles s’han adquirit a través de la central de comptes de l’Associació catalana de municipis i comarques (ACM) per un import de 194.194,35 euros, subvencionats al 100 %.

Tant la camioneta, com la màquina compacta i les desbrossadores es destinaran a donar suport als ajuntaments a l’hora de netejar i desbrossar camins, tant rodats com senders, o bé contribuir a la retirada de neu quan s’escaigui. La camioneta també la podran fer servir els arquitectes, l’enginyer industrial, l’arquitecte tècnic i el delineant del consell comarcal en les tasques de preparació de projectes d’obres, elaboració de memòries i seguiment d’obres públiques tant del consell comarcal com dels ajuntaments.

Compartiu-ho amb: