La consellera comarcal Judit Cornellà assoleix la presidència del Consorci d’espais d’interès natural del Ripollès

27 d'octubre de 2023

Amb il·lusió, responsabilitat, amb la voluntat d’aconseguir una gestió eficient en matèria forestal al Ripollès i amb la intenció que tots els socis s’hi sentin representats. Amb aquests plantejaments enfoca Judit Cornellà la presidència del Consorci per a la gestió i la protecció dels espais d’interès natural del Ripollès (CEINR). La consellera comarcal d’Igualtat i Feminismes, representant del Consell Comarcal del Ripollès a l’organisme i, a més, alcaldessa de Campelles, ha accedit al càrrec amb divuit vots a favor i cinc abstencions, a l’assemblea duta a terme aquest dimarts.

Cornellà destaca la importància que la presidència del CEINR, un ens adscrit a la Generalitat, torni a recaure en el representant del consell comarcal. Es tracta d’un fet que no es produïa des de l’etapa de Miquel Rovira. En aquest sentit, la nova presidenta considera que es tracta d’un factor important a l’hora de coordinar les accions comarcals en matèria forestal.

L’equip de Judit Cornellà al capdavant d’aquest consorci el completen dos vicepresidents: l’alcalde de Planoles i representant d’aquest ajuntament, David Verge, i Marc Ràfols, regidor de l’Ajuntament de les Llosses i representant d’aquest consistori.

LES FUNCIONS DEL CEINR

El Ripollés té una superfície forestal de 84.233,14 hectàrees, 24.912,64 de les quals són boscos d’utilitat pública. D’aquests, 18.911,08 les gestiona el Consorci per a la gestió i la protecció dels espais d’interès natural del Ripollès. Això representa el 76 % dels boscos públics del comarca. Les activitats que duu a terme aquest organisme són aprofitaments forestals, actuacions de millora forestal, suport als ajuntaments en matèria de boscos i la implantació de les accions de l’Agenda 21 en relació amb el medi natural.

L’abast de l’actuació del CEINR inclou els espais naturals protegits de les Capçaleres del Ter i Freser: les obagues de la vall del Rigat, Serra Cavallera i la Serra de Montgrony; els espais naturals pertanyents a la xarxa Natura 2000 de les Capçaleres del Ter i Freser: vall del Rigat, Serra Cavallera, Montgrony, Rasos de Tubau i Riberes de l’Alt Ter; els boscos públics de titularitat municipal del Ripollès; i qualsevol espai d’especial valor natural, paisatgístic o forestal dins l’àmbit del Ripollès.

Encara que el consorci està adscrit a la Generalitat de Catalunya, en formen part el Consell Comarcal del Ripollès, els dinou ajuntaments de la comarca, la Diputació de Girona, l’Agència de desenvolupament del Ripollès, el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Mancomunitat de monts de la propietat privada i l’Ajuntament de Castellar de n’Hug.

Compartiu-ho amb: