El ple del Consell Comarcal del Ripollès aprova per unanimitat el nomenament de Ferran Villaseñor com a gerent

23 de novembre de 2023

El Consell Comarcal del Ripollès ja té gerent per al mandat 2023-2027. Amb els vots favorables de tots els consellers comarcals a la darrera sessió ordinària del ple, ha quedat aprovat l’acord pel qual es proposava nomenar Ferran Villaseñor. El president, Amadeu Rosell, s’ha felicitat per haver cobert aquesta plaça i, per bé que fins al dia 1 de desembre no s’incorporarà al lloc de feina, ha informat que ja es van fent trobades amb ell per posar-lo al corrent de les necessitats i inquietuds del consell comarcal.

Rosell ha fet un repàs de la trajectòria de Villaseñor, especificant que té una experiència dilatada en l’administració pública, amb l’afegit que això engloba tan corporacions de més envergadura com d’altres de dimensions més reduïdes. Aquest darrer aspecte, al parer del president, representa “un coneixement important” a l’hora de tractar amb la realitat del Consell Comarcal del Ripollès, que treballa al servei d’ajuntaments petits.

LA TRAJECTÒRIA

Ferran Villaseñor nasqué a Manlleu (Osona) el 1971. Ha desenvolupat la carrera professional a l’administració pública tant com a tècnic, gerent i coordinador d’àrees, així com a secretari-interventor. És llicenciat en Ciències polítiques i Sociologia, i en Història moderna i contemporània. També té un postgrau en dret urbanístic avançat i és en procés de finalitzar l’Executive Master en Administració pública d’ESADE.

Quant a l’experiència laboral, ha dedicat una etapa extensa de la carrera al món local, amb càrrecs tècnics i directius a l’Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau (Osona), l’Entitat municipal descentralitzada de Valldoreix (Vallès Occidental) com a coordinador de serveis, Promusa (empresa municipal habitatge de Sant Cugat del Vallès), l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), el Consell Comarcal del Vallès Occidental, l’Ajuntament de Montornès del Vallès com a gerent, l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) com a coordinador de mesures anticrisi, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament d’Ullastrell (Vallès Occidental) i l’Ajuntament de Collsuspina (Moianès) com a secretari-interventor.

Les darreres tasques directives que ha executat són les de coordinador general (gerent) de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (2019-23) i coordinador de Drets socials, Infància, Joventut, Gent gran i Comerç, i d’Ocupació, Mercats i Seguretat ciutadana (2023 – actualment) al mateix Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

A DISPOSICIÓ

Per part de l’oposició també s’ha rebut amb bona acollida el nomenament del gerent. Oriol Lázaro, Candidatura municipalista (CM) també ha demanat que Villaseñor pugui estar a disposició dels consellers de l’oposició. El president, Amadeu Rosell, ha indicat que així serà per respondre qualsevol consulta que calgui, però ha demanat que es deixi un període de marge per tal que el govern pugui encaminar amb ell les qüestions que hi ha sobre la taula.

Lázaro també ha preguntat pel procés per cobrir definitivament la seva plaça i el president li ha concretat que se seguirà el procediment que indiqui la secretaria. Per part d’Independents de Catalunya (IdC), David Verge s’ha interessat per la trajectòria professional del gerent, la qual cosa ha desembocat en l’explicació, per part del president, del currículum.

APROVAT, EL PRESSUPOST DEL 2024

Una altra qüestió rellevant d’aquest ple ha estat la votació del pressupost del 2024. El vicepresident cinquè i conseller comarcal de Gestió pressupostària, Sergi Albrich, ha exposat que ascendeix a 12.880.836,00 euros, un 9,02 % més que el del 2023. Els comptes han rebut els vots favorables dels consellers del govern: Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC-AM), Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés (PSC-CP) i Alternativa Municipalista (AMUNT). També hi han votat favorablement els consellers comarcals d’Aliança Catalana (Aliança.cat) i Independents de Catalunya (IdC). Pel que fa a Candidatura Municipalista (CM) i Moviment d’Esquerres (SomMEScat) s’hi han abstingut.

Albrich ha destacat que el pressupost presenta més inversió en Cultura, Joventut i Sanejament d’aigües, entre altres. També ha indicat que augmenten els costos de personal i de residus. En desgranar els números, el vicepresident cinquè ha recordat que el govern ha estès la mà a l’oposició per atendre les seves propostes. Una mà estesa que Oriol Lázaro (CM) ha qüestionat, ja que considera que només s’han atès propostes seves per valor d’entre 2.000 i 3.000 euros. També ha fet la consideració que si el pressupost augmenta és “perquè el sufraguen els municipis” augmentant els rebuts que es giren als ajuntaments per residus o el Refugi d’animals del Ripollès. Albrich ha replicat dient que el pressupost del consell comarcal és finalista i que es busquen solucions per finançar altres accions. Així mateix, ha proposat debatre iniciatives com el refugi d’animals al consell d’alcaldes, en tant que servei que es presta de forma mancomunada.

Ramon Roqué (SomMEScat) ha lamentat que a ell no se l’ha tingut en compte per incloure propostes seves al pressupost però ha evitat ser crític amb els comptes. Malgrat això, ha exposat que vol donar “una oportunitat” perquè el govern desenvolupi la seva tasca política i valorar-la a poc a poc. En una línia similar ha justificat el seu vot Sílvia Orriols (Aliança.cat). De la seva banda, David Verge (IdC) ha proposat que es destini el romanent de tresoreria del 2023 a polítiques d’habitatge i ha suggerit la necessitat que la Generalitat de Catalunya traspassi més competències als consells comarcals.

En clau d’habitatge, Sergi Albrich ha compartit amb els consellers informació segons la qual properament s’obriran línies de subvenció de la Diputació del Girona i ha proposat treballar-les conjuntament tots els municipis interessats per sumar esforços. També ha explicat que hi ha converses amb la Generalitat per trobar una fórmula adequada perquè el consell comarcal presti serveis d’habitatge.

Compartiu-ho amb: