El Consell Comarcal del Ripollès obté una subvenció de 5.000 euros per ajudar sis famílies a combatre la pobresa energètica

1 de desembre de 2023

El Consell Comarcal del Ripollès fa front comú amb la resta d’institucions competents per reduir el fenomen de la pobresa energètica a la comarca. És per aquest motiu que ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Girona en el marc de la línia destinada a ajuntaments i consells comarcals per a la compra de material per contribuir a la lluita contra la pobresa energètica. Gràcies a aquesta subvenció, s’ha pogut comprar sis congeladors de cofre d’alta eficiència que s’han facilitat a sis famílies que ho necessitaven.

Amb un import de 5.000 euros, la subvenció de la Diputació de Girona s’ha executat mitjançant un conveni entre el Consell Comarcal del Ripollès, el Consorci de benestar social del Ripollès i l’Agència de desenvolupament del Ripollès. El consell comarcal s’ha ocupat de les gestions relacionades amb la tramitació de la subvenció, la compra del material i gestionar-ne el transport i la instal·lació als domicilis. Pel que fa a l’agència, ha assumit la tasca d’establir els criteris tècnics, sobretot per definir quin material calia subministrar, seguint el que marca el Programa d’estalvi energètic i pobresa energètica de la Diputació de Girona. Finalment, el consorci ha tingut l’encàrrec de detectar les famílies o entitats susceptibles de ser beneficiàries dels congeladors i d’establir els criteris per escollir a qui es destinarien. Entre altres, ser usuari del Servei bàsic d’atenció social.

El Consell Comarcal del Ripollès ha sigut un dels tres consells comarcals que han aconseguit aquesta subvenció de la Diputació de Girona, al costat de quatre ajuntaments d’altes comarques. Els congeladors ja estan instal·lats a casa de les sis famílies beneficiàries, que són de diversos municipis de la comarca.

Amb el suport de:

Compartiu-ho amb: