El Consell Comarcal del Ripollès posa en marxa el servei d’autobús sota demanda Clic.cat entre Ogassa, Sant Joan i Ripoll

16 de gener de 2024

Pel Consell Comarcal del Ripollès és primordial dedicar esforços a reduir els inconvenients de viure lluny dels gran nuclis poblats. És sota aquesta premissa que el president, Amadeu Rosell, es mostra il·lusionat per la posada en marxa per part del consell d’un nou servei d’autobús sota demanda que uneix des d’aquesta setmana Ogassa amb Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. “Des que som al govern, unes de les nostres preocupacions han sigut l’arrelament, els pobles petits, la llunyania i la dificultat per accedir-hi; i poder donar aquests serveis són objectius que anem acomplint”, ha manifestat Rosell.

El president ha presentat aquesta iniciativa juntament amb l’alcalde d’Ogassa, Albert Solà, el vicepresident cinquè i director dels serveis territorials de Territori a Girona, Sergi Albrich, i el gerent de Teisa, Àlex Gilabert. Rosell ha subratllat la importància de disposar d’un servei d’aquest tipus, que considera que el futur passa per aquí, ja que garanteix la mobilitat als veïns perquè puguin fer gestions del dia a dia. Aquesta mesura té un cost de 43.169,46 euros (IVA inclòs) i el consell comarcal la finança mitjançant el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya.

UNA APOSTA PER LA SOSTENIBILITAT

De la seva banda, l’alcalde d’Ogassa s’ha mostrat satisfet pel fet que la posada en marxa d’aquest servei: “És molt important per apropar la gent als serveis que no tenim. Així ho ha indicat fent referència a exemples com la farmàcia, el centre d’atenció primària o el banc. Es tracta d’unes necessitats especialment de persones que no tenen vehicle propi. Paral·lelament Solà creu que aquesta oferta de transport públic també representa una opció sostenible per a l’arribada de turistes.

En aquesta línia també s’ha manifestat el vicepresident cinquè i director dels serveis territorials de Territori, Sergi Albrich, que ha donat importància a l’avenç que la implementació d’aquest servei representa en termes de sostenibilitat. Tal com ha indicat, no només contribueix a la descarbonització pel fet de reduir l’ús del vehicle particular sinó que, com que és un servei sota demanda, encara és més sostenible perquè s’evita que hi hagi autobusos buits viatjant per les nostres carreteres.

Així mateix, ha subratllat que “potenciar el transport públic és una manera d’arrelar la gent als municipis”, al costat de les polítiques d’habitatge. En definitiva, implementar aquest servei és una aposta més per “garantir que els vilatans del municipi d’Ogassa tinguin les mateixes condicions que els de la resta de la comarca”, ja que actualment el poble no disposava de transport públic. Albrich també ha detallat que aquest servei el Consell Comarcal del Ripollès el finança mitjançant un conveni amb el Departament de Territori, que permet reforçar l’oferta de transport públic de la Generalitat a criteri seu. Un altre exemple n’és el servei De festa amb bus.

Par part de Teisa, l’empresa concessionària del servei, el gerent, Àlex Gilabert, ha explicat que aquest servei de bus entre Ogassa i Ripoll funcionarà de la mateixa manera que les altres línies del sistema Clic.cat que s’han activat els darrers mesos al Ripollès: Camprodon-Setcases, Camprodon-Beget, Ripoll-Vallfogona, Ripoll-la Farga de Bebié. La línia entre Ripoll, Sant Joan i Ogassa tindrà tres expedicions pels dos sentits de dilluns a divendres feiners: una al matí, una al migdia i una a la tarda. Tot i així, com que es tracta d’un servei sota demanda, els autobusos només sortiran si un usuari ho ha sol·licitat amb una antelació mínima de quinze minuts. Per demanar l’autobús es pot fer a través de l’aplicació Nemi o bé a través dels telèfons 972 747 787 (Teisa Camprodon), 972 702 095 (Teisa Ripoll) o 972 204 868 (Teisa Girona).

ℹ️ Informació i horaris

📱 App Nemi: Android | Apple

ℹ️ Transport públic del Ripollès

Compartiu-ho amb: