El Consell Comarcal del Ripollès presenta el 5è festival 5 Sentits, amb un salt qualitatiu i activitats a 10 pobles

11 de juny de 2024

Apostant per la llengua i la cultura catalanes, la promoció del patrimoni del Ripollès, fomentar-ne el coneixement i també impulsar els productes agroalimentaris. Amb aquest objectius, transversals a la seva acció de govern, el president, Amadeu Rosell, ha presentat l’edició 2024 del festival 5 Sentits. La programació arriba a la sisena temporada amb un salt qualitatiu i quantitatiu de manera que, si bé fins ara feia parada a cinc municipis, enguany arribarà a deu pobles en un sol estiu. “El nostre govern creia fermament que aquest projecte podia anar molt més enllà”, ha detallat Rosell.

Un altre objectiu que persegueix el 5 Sentits és donar suport als ajuntaments, especialment els més petits. “Volem destinar aquesta capacitat que té el consell comarcal d’aglutinar recursos i esforços per ajudar els nostres municipis a bastir programacions d’esdeveniments culturals de qualitat”, ha subratllat Rosell. D’aquesta manera, en cooperació amb tots els ajuntaments implicats s’ha bastit una programació basada en els seus interessos. Aquest any seran deu, els municipis on serà present el festival, amb la intenció de completar la roda l’any vinent amb els nou restants. Per a aquesta ocasió s’ha procurat prioritzar els municipis on feia més temps que el festival no hi feia parada i s’han deixat per l’any vinent municipis que enguany ja acullin activitats comarcals com la Trobada sardanista del Ripollès.

PATRIMONI, CULTURA I PRODUCTE LOCAL

El 5 Sentits d’aquest estiu arrancarà el 29 de juny i s’acabarà el 7 de setembre havent passat per Vilallonga de Ter, Gombrèn, Campelles, Santa Maria de les Llosses, Pardines, Ogassa, Vallfogona, Sant Pau de Segúries, Setcases i Serrat. Com cada any, la programació d’activitats començarà amb una visita cultural de descoberta del patrimoni local, un concert i el tast de producte agroalimentari amb la cuina sobre rodes La Tartana.

Els conjunts musicals que oferiran els concerts, escollits pels ajuntaments, aporten estils musicals molt variats, des del jazz i el folk, fins a la música popular també i el format de cantautor. En concret, són Laia Llach, Flowk, Cool Cat Combo, Ivette Nadal, La gravetat de Coulomb, Eduard Gener, Orquestrina Trama, Jazzcat, Riu i Èric Vinaixa. Tots ells conformen propostes musicals professionals amb trajectòries contrastades i reputació consolidada.

NOVETAT: FIRA DE PRODUCTORS

Una altra novetat important de la programació d’enguany del 5 Sentits és que inclourà una petita fira de productors agroalimentaris locals. Començarà al principi de la tarda i durarà fins al final de les activitats, cap al vespre. A cada municipi hi participaran productors diferents que posaran a la venda els seus elaborats. La venda la podran fer a uns estands d’aspecte tradicional que ha adquirit el consell comarcal.

Aquest programa tan complet del 5 Sentits és possible gràcies al fet que el consell comarcal ha multiplicat per set el pressupost destinat a aquest esdeveniment, que ascendeix al voltant de 70.000 euros. Això ha sigut possible mitjançant subvenció del Departament de Cultura i destinant-hi fons propis. El president també ha agraït la col·laboració dels ajuntaments en l’organització del festival i també al projecte País d’art i història, que contribueix desinteressadament amb l’organització d’algunes de les visites de descoberta d’aquest any.

Com sempre, totes les activitats del 5 Sentits són gratuïtes per al públic però  cal inscriure-s’hi prèviament, ja sigui per correu electrònic a oac@ripolles.cat, o al telèfon 972 70 32 11. o presencialment al consell comarcal. Cal fer la inscripció abans de les dues del migdia de l’últim dia laborable abans de les activitats.

Tota la programació es pot consultar clicant aquí.

Cartell amb la programació del festival 5 Sentits del 2024
Compartiu-ho amb: