El Consell Comarcal del Ripollès habilitarà 13 punts lila per a aquesta temporada de festes majors

26 de juny de 2024

El Consell Comarcal del Ripollès està compromès amb la conscienciació, especialment entre els joves, per eliminar les agressions per raó de sexe o per qualsevol mena de condició, sobretot en l’àmbit de l’oci nocturn. És per aquest motiu que ha fet les gestions necessàries per habilitar i finançar tretze punts liles al llarg d’aquesta temporada de festes majors. La voluntat per part de les àrees de Joventut i d’Igualtat i Feminismes del govern comarcal és, sobretot, evitar que municipis petits que ho volguessin es quedessin sense aquest equipament per motius econòmics. Aquests punts liles ja s’han pogut veure a les festes majors de Camprodon i de Ripoll.

Segons dades de què disposa el consell comarcal, l’estiu del 2023 va haver-hi vuit punts liles a la comarca, repartits entre cinc municipis. El finançament, en aquest cas, va córrer a càrrec dels ajuntaments. En aquesta ocasió, els costejarà el consell comarcal, la xifra s’ha multiplicat i n’hi haurà a nou municipis. Això ha estat possible gràcies a una subvenció de concurrència competitiva del Departament d’Igualtat i Feminismes, per finançar despeses derivades d’accions per a la prevenció de les violències masclistes. La sol·licitud s’ha fet en coordinació amb el Consorci de benestar social del Ripollès i ha permès obtenir 14.000 euros per contractar aquests serveis a una empresa experta en la matèria i amb professionals qualificats; una tasca que s’ha executat des de Joventut del Ripollès, el servei de Joventut del consell comarcal.

Aquests 14.000 euros, a més, també permetran dur a terme una formació de quatre hores repartides en dos dies, dirigida als espais d’oci nocturn. Les dues sessions, una de més teòrica i una de més aviat pràctica, està previst que es desenvolupin al juliol.

NO TOQUIS LA PERA!

A més de fer la contractació, el Consell Comarcal del Ripollès duu a terme un rol de coordinació entre el servei de punts lila i els ajuntaments, així com l’organització de la formació. També aporta les carpes on s’ubiquen els punts liles així com materials de sensibilització sota el paraigua de la campanya No toquis la pera!, creada el 2019. I és que la voluntat és que la campanya i els punts lila s’entenguin com una unitat.

El consell comarcal, mitjançant Joventut del Ripollès, clourà la temporada de festes majors amb un informe de valoració d’aquest conjunt d’accions, amb què se n’avaluarà el desenvolupament, es quantificaran les persones ateses i les possibles incidències detectades.

CALENDARI DE PUNTS LILES

MUNICIPIDATA
RipollNit del 10 a l’11 de maig
RipollNit de l’11 al 12 de maig
CamprodonNit del 22 al 23 de juny
MollóNit del 13 al 14 de juliol
QueralbsNit del 27 al 28 de juliol
PardinesNit del 3 al 4 d’agost
Ribes de FreserNit del 14 al 15 d’agost
Ribes de FreserNit del 16 al 17 d’agost
Ribes de FreserNit del 17 al 18 d’agost
Sant Pau de SegúriesNit del 31 d’agost a l’1 de setembre
Sant Joan de les AbadessesNit del 6 al 7 de setembre
CampdevànolNit del 13 al 14 de setembre
CampdevànolNit del 14 al 15 de setembre
Compartiu-ho amb: