130 participants, a la 6a Trobada de gent gran del Ripollès, que enguany s’ha celebrat al Món Sant Benet

1 de juliol de 2024

Amb l’objectiu de contribuir a l’oferta d’oci per a la població de més edat de la comarca, afavorir a la descoberta del patrimoni entre els habitants i promoure la cohesió entre els ripollesos dels diferents municipis, el Consell Comarcal del Ripollès ha organitzat per sisena vegada la Trobada de gent gran del Ripollès. En aquesta ocasió, la destinació escollida ha sigut el complex monàstic Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, i hi ha participat unes 130 persones.

L’esdeveniment se celebra tradicionalment al voltant de la diada de Sant Pere però, com que aquest any el 29 de juny queia en dissabte, la trobada es va fer el dia abans, divendres 28 de juny. Aquest canvi es va fer pensant que celebrar la trobada entre setmana afavoriria que hi hagués més participació.

La Trobada de gent gran del Ripollès és una iniciativa organitzada per l’àrea de Serveis a les persones del Consell Comarcal del Ripollès, amb el suport dels ajuntaments i en coordinació amb el Consell consultiu de la gent gran del Ripollès.

PARTICIPANTS D’11 MUNICIPIS DIFERENTS

Els inscrits d’aquest any provenien d’onze municipis diferents del Ripollès: Campdevànol, Campelles, Camprodon, Molló, Pardines, Planoles, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries i Vallfogona de Ripollès. Per traslladar-los fins a la destinació, es van habilitar tres línies d’autobús: una per la vall del Ter, una per la vall del Freser i l’altra, entre Vallfogona i la capital. També es va noliejar un minibús per desplaçar fins a Ribes els veïns de Campelles i Pardines que, un cop a Ribes de Freser, van incorporar-se a l’autocar provinent de Planoles.

En aquesta sisena edició, els 130 participants han visitat el monestir de Sant Benet de Bages, així com l’espai modernista on tenia la residència d’estiu la família del pintor Ramon Casas, els jardins i el claustre. Com a novetat, en aquesta ocasió també s’ha fet una activitat de cohesió i coneixement mutu, organitzada pel Consorci de benestar social del Ripollès. A més del transport i les visites guiades, el preu de l’activitat també incloïa un dinar de germanor.

6a EDICIÓ

La Trobada de gent gran del Ripollès arriba a la sisena edició després del gran interès que han despertat les convocatòries prèvies. En aquelles ocasions, les destinacions han sigut Núria el 2017, el 2018 i el 2023; Montserrat el 2019; la Pobla de Lillet i Castellar de n’Hug el 2022. El 2020 i el 2021 no es va dur a terme arran de l’epidèmia de la covid-19. El 2023 el nombre de participants va ser de 190 i provenien de la majoria de municipis de la comarca.

Compartiu-ho amb: