Història del Consell Comarcal del Ripollès
Portada 9 Història del Consell Comarcal del Ripollès

Els consells comarcals són els òrgans de govern i administració de les comarques. Cada comarca es constitueix com una entitat local de caràcter territorial per l’agrupació de municipis contigus, té personalitat jurídica pròpia i plena capacitat i autonomia per al compliment dels seus fins. El territori de la comarca és l’àmbit en què el consell comarcal exerceix les seves competències i és definit per l’agrupació dels termes municipals que la integren.

El dimecres 9 de març de 1988, a les dotze del migdia, a la sala de sessions del Consell Comarcal de Muntanya del Ripollès, es constituïa el Consell Comarcal del Ripollès. Es va desenvolupar l’Acta de constitució del Consell Comarcal del Ripollès, on es van reunir juntament amb el secretari Antoni Pallès i membres del Consell Comarcal del Ripollès per la Junta Electoral Provincial de Girona:  Berta Badà i Cazeilles (PSC-PSOE), Josep Barceló i Marginet (Independents Agrupats), Josep Bassaganya i Bosch (UPM), JoaquimBesora i Anglerill (CiU), Eudald Casadesús i Barceló (CiU), Joan Font i Mir (CiU), Anselm Freixa i Gay (CiU), Andreu Giralt i Costa (CiU), Ramon Juncà i Armengol (CiU), Francesc López i Fernández (CiU), Lluís López i Garcia (PSC-PSOE), Bonaventura Martí i Casas (CiU), Amamdeu Mestres i Aula (CiU), Domènec Pairó i Morera (CiU), Manel Palau i Guix (CiU), Pere J. Piella i Vilaregut (PSC-PSOE), RamónRoura i Castany (CiU), Francesc Solé i Isern (Independents Agrupats), Jaume Vila i Oliveda (CiU). El secretari era Antoni Pallès (dret a la foto de sota).

 

25 ANYS DE CONSELL COMARCAL DEL RIPOLLÈS

El passat 9 de març del 2013 el Consells Comarcal va celebrar els 25 anys. L’ens va celebrar l’efemèride amb un acte institucional amb la presència del tots els ex-presidents, excepte Casadesús (1988 al 1995): Domènec ‘Mingo’ Pairó (1995-1997), Jaume Vilarrasa (1997-2003), Fina Del Pozo (2003-2005), Miquel Sitjar (2005-2007), Enric Pérez(2007-2011) i Miquel Rovira (a partir de 2011).

Es va destacar el paper important que ha jugat aquesta administració pel reequilibri territorial, tant a nivell de comarca de muntanya respecte de les altres comarques, com a nivell intern, dotant els municipis petits dels mateixos serveis de qualitat que tenen els municipis grans. La construcció de múltiples infraestructures, la millora de camins i de la connectivitat interna, la recollida i tractament de residus, el sanejament de les aigües, la creació de vivers d’empreses, els serveis escolars… són algunes de les grans fites aconseguides al llarg d’aquests 25 anys. 

 

Compartiu-ho amb: