Inicia’t al teatre
Portada 9 Joventut del Ripollès 9 Inicia’t al teatre

Inicia’t al teatre és un projecte de l’àrea de Joventut del Ripollès del Consell Comarcal del Ripollès amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.

Es tracta d’un projecte comarcal de teatre dirigit a les persones joves que promou una aproximació al món del teatre realitzant uns tallers formatius d’aquesta disciplina que culminen amb la realització d’un espectacle final davant del públic.

Aquest projecte permet adquirir noves tècniques i estratègies teatrals, o aprendre recursos d’interpretació, alhora que es treballa amb persones d’arreu de la comarca per tal de ser capaces de preparar un espectacle de mim. El projecte permet conèixer la realitat teatral de la comarca i el vincle amb alguna de les companyies teatrals existents.

En què consisteix el projecte?

El projecte consisteix en la realització d’un taller formatiu de teatre al llarg de dues setmanes que culminarà amb un espectacle final.

De l’1 al 12 de juliol es realitzarà la formació teatral que permetrà adquirir les competències artístiques necessàries per participar en l’espectacle final.  El dissabte 13 de juliol es durà a terme un espectacle final com a cloenda del curs.

Tant la formació com la coordinació de l’espectacle final aniran a càrrec d’un equip de professionals en matèria de teatre.

Qui hi pot participar?

 

El projecte d’Inicia’t al teatre va dirigit a totes les persones joves d’entre 13 i 25 anys (nascudes entre el 1999 i el 2011) que resideixin en algun municipi del Ripollès.

No és necessària una experiència prèvia en teatre per participar en la formació, l’únic requisit és el compromís d’assistir a totes les sessions i a l’espectacle final.

Quan i on es farà la formació i l’espectacle?

 

La formació es farà de l’1 al 12 de juliol, aquesta anirà a càrrec de la Marina Prat i la Daniela Peñalva.

Aquesta formació es realitzarà de dilluns a divendres de 16h a 19h a Ripoll.

L’espectacle es realitzarà el dissabte 13 de juliol a Camprodon.

La  formació i l’espectacle van lligats, és a dir, totes les persones joves que vulguin participar en el projecte s’han de comprometre en participar tant en les sessions formatives com en l’espectacle final.

Què es treballarà al llarg de la formació?

 

Aquesta formació teatral està pensada per preparar a les persones joves per a realitzar un espectacle de mim. Al llarg del taller de teatres s’oferiran les eines necessàries per poder representar un espectacle mim, mitjançant la creació de personatges a partir de protagonistes que podran ser reals o ficticis. Al llarg de la formació, es treballaran els següents aspectes:

    • La concentració i l’escolta
    • Les emocions
    • Creació de personatges
    • Recursos
    • Assaig general

Procés d’inscripció

 

La inscripció és totalment gratuïta i s’iniciarà el proper dimecres 22 de maig.

Els requisits per poder participar en el projecte són ser jove i estar empadronat en algun dels municipis del Ripollès.

La inscripció consta de dos períodes:

– Del 22 al 31 de maig: En aquest període es poden inscriure totes les persones joves però es tindrà en compte la procedència (hi ha un número de places en funció del municipi per tal de garantir la diversitat) i també s’estableix una reserva de places per a persones amb diversitat funcional.

– A partir de l’1 de juny: A partir d’aquesta data, l’únic aspecte que es tindrà en compte és l’ordre d’inscripció. La inscripció es mantindrà oberta fins a omplir el número de places.

Més informació

 

Per a qualsevol dubte o per demanar més informació podeu contactar amb nosaltres a través dels següents canals:

joventutcomarcal@ripolles.cat

655 43 75 48 (via WhatsApp o trucada)

 

Compartiu-ho amb: