Orientació juvenil
Portada 9 Joventut del Ripollès 9 Orientació juvenil

El programa de Suport a l’Ocupació Juvenil és un programa subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat per la Unió Europea.

L’objectiu principal és fomentar la formació i/o la inserció al mercat laboral. Treballant per la continuïtat formativa o reconduir cap a itineraris formatius i/o el mercat laboral. És important l’acompanyament individualitzat de l’alumnat en risc d’abandonament escolar prematur o que ja hagin abandonat per tal de reconduir-los al sistema educatiu.

La població en general a qui va adreçat són persones joves d’entre 16 i 29 anys del Ripollès, que estiguin principalment desocupades i inscrites a Garantia Juvenil. El punt d’actuació es troba a l’Oficina Jove del Ripollès, tot i que el servei es descentralitzarà sota demanda als municipis següents: Ribes de Freser, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses i Camprodon. Val a dir, que també hi ha la possibilitat de realitzar sessions informatives, dinàmiques o tallers a centres educatius.

La figura orientadora ofereix informació, assessorament i orientació en temes laborals, acadèmics i formatius. El servei s’adapta a les demandes, interessos i motivacions de cada jove, per tal de proporcionar-li els recursos més adients.

Compartiu-ho amb: