Ocupació juvenil
Portada 9 Joventut del Ripollès 9 Ocupació juvenil

El programa Referent d’Ocupació Juvenil és un programa subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i promogut per la Unió Europea. Permet establir unes unitats especialitzades en el territori integrades per tècnics i tècniques referents, que duen a terme principalment dues funcions. Per una banda, tota intervenció directa d’informació, orientació i acompanyament als i les joves i per una altra banda, tota actuació desenvolupada amb els professionals dels centres educatius i/o d’altres dispositius sociolaborals, com entitats formatives, de serveis socials i salut i que indirectament impacten sobre la situació dels i les joves de la comarca, en aquest cas el Ripollès.

El seu objectiu principal és reduir l’atur de les persones joves i ajudar-los en aquesta transició cap al món laboral. A més, també ofereix orientació en l’àmbit educatiu.

Està dirigit a persones joves entre 16 i 29 anys desocupades, que no estiguin integrades en els sistemes d’educació o formació establerts o vulguin buscar una millora en l’àmbit laboral i/o fomentar la continuació en els estudis.

La figura Referent d’Ocupació Juvenil, és la persona que s’ocupa d’aquest projecte. Ofereix orientació, acompanyament i assessorament en qualsevol tema relacionat en la millora de l’ocupació, la recerca de feina i la formació reglada o no reglada. El servei s’adapta a les demandes, interessos i motivacions de cada jove, per tal de proporcionar-li els recursos més adients.

 

Compartiu-ho amb: