Atenció LGBTI
Portada 9 Atenció LGBTI
Detall de la bandera LBBTI penjada al balcó del Consell Comarcal del Ripollès

El Ripollès, disposa, a través del Consorci de benestar social del Ripollès, del Servei d’atenció integral LGBTI. Aquest servei treballa per fer visible la realitat lèsbica, gai, transsexual i bisexual del Ripollès i mantenir la igualtat entre tots els habitants de la comarca, a més de donar resposta a totes les seves necessitats.

Podeu contactar amb el Servei d’atenció integral LGBTI del Ripollès trucant al telèfon 972 71 58 39 o escrivint a lgtb@ripolles.cat.

La implementació del SAI LGTBI al Ripollès sorgeix de l’aprovació de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. En el cas de la nostra comarca, s’ha ubicat a la primer planta de la seu del Consell Comarcal del Ripollès. Per exemple, s’hi atenen casos de discriminació, assetjament o vulneracions de drets, s’hi poden fer consultes per qüestions relacionades amb el registre civil d’infants de parelles del mateix sexe, s’hi facilita atenció psicològica o s’hi pot acudir per tot allò relacionat amb la preparació del trànsit de sexe: informació i acompanyament per fer el tractament i les intervencions de canvi de sexe o gestions relacionades amb la modificació del sexe al DNI, entre altres. També són tasques relacionades amb el SAI la divulgació dels drets de les persones LGTBI dins i fora del col·lectiu i la col·laboració amb les entitats.

PLA COMARCAL LGBTI

Des del setembre del 2020, el Ripollès disposa del primer Pla d’acció per a les diversitats sexuals i de gènere. L’objectiu del document és avançar cap a una societat inclusiva i reconeixedora de les identitats dels vilatans dels municipis del Ripollès.

📰 Notícia sobre l’aprovació del pla

📗 Descarregueu el pla

Compartiu-ho amb: