Recollida rebuig
Portada 9 Recollida rebuig

RECOLLIDA DE LA FRACCIÓ RESTA O REBUIG

El Consell Comarcal del Ripollès presta el servei de recollida de la fracció resta als dinou municipis de la comarca.

La fracció resta és la part d’ escombraries que no podem separar selectivament per reciclar o valoritzar.

El destí de les nostres escombraries no recollides selectivament és el Centre de Tractament de Residus d’Osona i el Ripollès (CTR).

El CTR és una instal·lació dissenyada per al tractament de la fracció resta i l’orgànica, finançada per l’Agència de Residus de Catalunya, en el marc del Pla Territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya.

En el cas de la fracció resta, mitjançant diversos processos mecànics i biològics, s’aconsegueix separar residus valoritzables com la fracció orgànica, els envasos i materials metàl·lics. L’orgànica s’estabilitza i la resta de materials es porten a reciclar. Així es redueix pràcticament a la meitat la quantitat de rebuig que acaba entrant al dipòsit controlat (abocador), millorant les condicions de la disposició per reduir sensiblement els impactes adversos.

Des de l’Agència de Residus de Catalunya, es posa a disposició dels ciutadans una aplicació per a dispositius mòbils (Envàs, on vas?) que permet identificar fàcilment on va cada residu, informa sobre quin tractament rep i dóna consells de prevenció, que també es poden trobar al web envasonvas.cat, on es poden resoldre també els dubtes.

 

 

Compartiu-ho amb: