SERVEI DE CATALÀ DEL RIPOLLÈS

Portada » SERVEI DE CATALÀ DEL RIPOLLÈS

logo_cpnl

 

EL SERVEI DE CATALÀ DEL RIPOLLÈS

 

 

El Servei Comarcal de Català del Ripollès forma part del Consorci per a laNormalització Lingüísticaentitat que  l’objectiu de fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits, des de l’any 1992. L’oficina sempre ha estat situada dins de l’edifici delConsell Comarcal, al carrer del Progrés, 22, de Ripoll.
 
tres línies bàsiques d’actuació: assessorament lingüístic (revisió gratuïta de textos breus i atenció deconsultes sobre recursos linguístics); campanyes de dinamització, com ara la de Voluntariat per la Llengua (oparelles lingüístiques), i formació.

Pel que fa a l’ensenyament de la llengua, organitzem cursos presencials de català per a persones nouvingudes,sempre que hi ha un mínim de 12 a 15 persones interessades. Es tracta de cursos gratuïts, de nivell bàsic,d’aprenentatge oral de la llenguaque poden tenir una durada de 20, 30 o 45 hores lectivesN’hem organitzat aSant Joan de les Abadesses, Campdevànol, Camprodon, Vilallonga de Ter, Planoles i Ribes de Freser.

També oferim cursos a distància per a alumnes catalanoparlants, de nivell Intermedi (B) i Suficiència (C), ambcertificats homologats. En aquest cas, els alumnes estudien des de casa i tenen cinc sessions de tutoria, per poderfer un bon seguiment del curs.

Catalunya és una societat oberta i plural, que en la seva llengua un poderós element d’identitat no excloent i quereacciona amb generositat davant la solidaritat dels qui decideixen lliurement aprendre català i fer-se’l seu.

El Servei de Català és al Consell Comarcal del Ripollès, al carrer del Progrés, 22, de Ripoll. Telèfon 972 70 32 11.Adreça electrònica: pfont@cpnl.cat

 
 
INFORMACIÓ D’INTERÈS:
 
 
 
 
Parla.CAT, una bona opció per aprendre català. Cursos de nivells intermedi i de suficiència al CNL de Girona. OCTUBRE 2014 (inscripcions de l’1 de setembre al 15 d’octubre a tots els serveis i oficines de català del CNL de Girona)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Web de recursos lingüístics: http://cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/recursos
 
logo_optimot
Optimot, un servei de consultes lingüístiques

Es tracta d’un cercador d’informació lingüística, de tipus Google, amb diverses fonts integrades, que ajuda aresoldre dubtes sobre l’ús de la llengua catalana de manera ràpida i autònoma.

S’hi pot accedir a través d’Internet, a l’adreça http://optimot.gencat.cat Igualment, podeu entrar-hi a través del portal de la llengua catalana http://www.gencat.cat/llengua

Els organismes que han posat en funcionament aquest servei són la Secretaria de Política Lingüística, el Centre deTerminologia TERMCAT i l’Institut d’Estudis Catalans.

Les fonts de què consta l’Optimot són:
Diccionari de la llengua catalana, de l’Institut d’Estudis Catalans, 2a edició.
Diccionaris terminològics del TERMCAT.
Nomenclàtor oficial de la toponímia major de Catalunya, que ofereix el recull de tots els topònims oficials.
Diccionari català-castellà i Diccionari castellà-català (3a edició), d’Enciclopèdia Catalana.
Col·leccióCriteris lingüístics“, de la Secretaria de Política Lingüística.
Fitxes de l’Optimot.