Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter
Portada 9 Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter

logo-feder-gencat

Imatge d'una estaca amb indicadors de senderisme davant la rampa del pont de Sant Joan de les Abadesses

Donar valor als rius com a part rellevant del patrimoni natural de la comarca i seguir treballant per convertir-los en un element dinamitzador turístic. Sota aquest precepte, el Consell Comarcal del Ripollès ha aconseguit una nova subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Això ha estat possible després de mesos de treball conjunt amb tots els ajuntaments de la comarca que han volgut participar-hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’import total de la despesa d’aquest projecte és d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs).

Titulat Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter. Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, el pla preveu dur a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter. L’objectiu és adaptar lleres del riu i camins fluvials perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn.

Amb aquesta inversió, que s’executarà amb horitzó 2021, també s’hi inclou el desenvolupament d’accions de comunicació i difusió, així com treballs de monitorització i coordinació del projecte. Això implicarà la creació de dos llocs de feina.

La qualitat del projecte presentat i el treball posterior d’al·legacions impulsat des del Consell Comarcal del Ripollès ha permès que finalment el comitè de valoració hagi acceptat el projecte sencer. D’aquesta manera s’ha aconseguit el topall màxim de finançament possible, consistent en el 50 % de la totalitat del projecte.

Notícies relacionades

Compartiu-ho amb: