DEIXALLERIES

Portada » DEIXALLERIES
Deixalleria
Què és una deixalleria?

És una instal·lació on els usuaris hi poden dipositar, de forma selectiva, diferents tipus de residus municipals per als quals no hi ha un sistema de recollida domiciliària o uns contenidors específics al carrer.

Complementàriament, els usuaris també poden trobar a la deixalleria els contenidors de paper i cartró, vidre i envasos lleugers.

L’ús de la deixalleria permet augmentar la quantitat de residus municipals valoritzables, disminueix els residus municipals que van a parar a l’abocador, evita l’abocament incontrolat de residus i permet gestionar correctament els residus perillosos.

Qui hi pot anar i quan costa?

El servei de deixalleria pot ser utilitzat pels ciutadans en general i també per comerços, oficines i serveis.

La prestació d’aquest servei es fa de forma gratuïta per als usuaris particulars o ciutadans si , en alguns casos, si es supera una determinada quantitat de quilos, s’aplicarà una taxa subjecte a preu públic. Més informació: ordenança fiscal reguladora de les taxa d’utilització de la deixalleria

 

Què s’hi pot portar?

Residus municipals especials: PneumàticsFluorescents i làmpades de vapor de mercuriBateriesDissolventsPintures i vernissos – Piles – Electrodomèstics que continguin substàncies perillosesOlis minerals usats

Residus municipals ordinaris: Paper i cartróVidre -Envasos lleugersPlàsticsFerralla i metallsTèxtilsOlis vegetals usatsAmpolles de cava senceres

Altres residus municipals: FustesRestes de poda o jardineria – Runes i restes de la construcció d’obres menors

Residus municipals voluminosos:  Mobles i altresElectrodomèstics que no contenen substàncies perillosesFerralla electrònica (ordinadors, petits electrodomèstics, aparells electrònics…)

 
 

DEIXALLERIES

Camprodon: Dillunsdimecresdivendresdissabte i diumenge de 10 a 14 h

Ripoll: De dilluns a divendres de 9.30 a 13 h i de 15 a 18.15 h. Dissabte, de 9.30 a 14 h.

Sant Joan de les Abadesses: Dilluns, dimecres, divendres, dissabte i diumenge, de 10 a 14 h. Dimarts i dijous, de 16 a 20 h.

Ribes de Freser disposa del servei de deixalleria mòbil cada dilluns, de 10 a 14 h. S’ubica a l’aparcament d’entre el carrer d’en Massana i les vies del tren. Consulteu-ne la ubicació clicant aquí.

 

Compartiu-ho amb:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page