Constitució Govern Salut del Ripollès

14 de juliol de 2008

El dissabte 12 de juliol, la consellera de Salut, Marina Geli, va presidir la constitució del Consell Rector del Govern Territorial de Salut (GTS) del Ripollès a la seu del Consell Comarcal del Ripollès. A l’acte, també va assistir el director del Servei Català de la Salut, Josep M. Sabaté, la directora territorial de Salut a Girona, Marta Pedrerol, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, els alcaldes dels municipis de la comarca i la resta de membres del Consell Rector.

El Consell Rector està format per representants del món local, els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Ripollès, i de la Generalitat de Catalunya, amb representants del Departament de Salut i del Departament d’Acció Social i Ciutadania. La representació de les dues parts és paritària.
Els representants del món local i la Generalitat van signar el Pacte de Salut al Ripollès el 20 d’abril de 2007, data que va representar l’inici del procés de constitució del GTS. El Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Ripollès i els seus estatuts el 13 de juny 2008.
Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i gestió del sistema sanitari creant un marc de col•laboració entre l’administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu els ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l’adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.
Amb la creació d’aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques, que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària, i sociosanitària, són l’ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.

Compartiu-ho amb: