El Consell dóna suport al Dia Escolar Paralímpic

24 d'abril de 2009

El dimarts 21 d’abril els alumnes de cinquè de primària de les escoles de Ripoll van participar en el Dia Escolar Paralímpic, una iniciativa pensada per mostrar als més joves com es viu l’esport amb una discapacitat física. La jornada la va organitzar Jacob Guilera, un ripollès que competeix en la modalitat de l’esquí per a la Federació Catalana d’Esports per a Discapacitats Físics, amb el suport de la federació catalana i espanyola, l’Ajuntament de Ripoll i el Consell Comarcal del Ripollès.

El pavelló municipal de Ripoll es va convertir en una pista multiesportiva on els joves van poder practicar diferents disciplines des de l’òptica d’una persona que pateix una discapacitat física. Així, van tenir ocasió de practicar el bàsquet i l’hoquei en cadira de rodes, van fer un circuit amb obstacles també sobre una cadira de rodes, van jugar un partit de futbol per a discapacitats visuals, en el qual es van haver de tapar els ulls, i van fer llançament de curling.

Els nois i noies que van participar en aquesta gimacana d’activitats s’ho van passar d’allò més bé al mateix temps que aprenien les diferents realitats i dificultats que viuen les persones que tenen una discapacitat física quan practiquen un esport. Dificultats, però, que es veuen superades amb la pràctica.

Davant la satisfacció per part de l’organització, no es descarta repetir la iniciativa de cara a propers anys.

Compartiu-ho amb: