Èxit de públic en l’acte de suport al Cinema Catalunya de Ribes de Freser

13 d'octubre de 2009

El cinema Catalunya de Ribes de Freser es va quedar petit davant el nombrós públic que s’hi va acostar el dissabte passat, 10 d’octubre, per donar suport al manteniment de la històrica sala. Un acte institucional, organitzat pels Amics del Cinema de la Vall de Ribes amb el recolzament de l’Ajuntament de Ribes i el Consell Comarcal del Ripollès, que es va convertir en un emotiu homenatge a Eugeni Casals, que regenta la sala des de fa més de trenta-cinc anys.
 

L’acte del dissabte, presidit per l’alcalde de Ribes, Marc Prat, i el president del Consell Comarcal, Enric Pérez, va simbolitzar el suport de les institucions a la trajectòria de ripollesos que, com Eugeni Casals, han contribuït al manteniment d’equipaments culturals com aquest. En el cas de l’Ajuntament de Ribes, el recolzament es materialitza també amb el pagament del lloguer del cinema per assegurar la seva continuïtat.

Durant l’acte de dissabte, l’associació dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes va donar a conèixer els resultats de la campanya “Salvem el cinema”, iniciada el mes d’agost passat per evitar el tancament de l’equipament: des d’aleshores ja s’han aconseguit 170 socis i el recolzament d’algunes empreses, amb les contribucions dels quals s’ajuda a mantenir una programació estable. Aquest estiu més de 1.700 persones han assistit a la trentena de sessions programades – un 40% més que el 2008. Tot i el bon balanç, els Amics del Cinema van insitir a continuar creixent i a obtenir encara més suport institucional. En aquest sentit, des del Consell Comarcal es treballarà amb els altres ‘cine clubs’ de la comarca (Ripoll i Camprodon) perquè, juntament amb el de Ribes, puguin fer actes conjunts i reforçar la seva acció.

 

Compartiu-ho amb: