Comunicat sobre la presència de mitjans de comunicació als Consells d’Alcaldes

27 d'octubre de 2009

altEls alcaldes i alcaldesses del Ripollès han decidit per majoria que les sessions dels Consells d’Alcaldes, que es celebren un cop cada tres mesos (quatre cops l’any), es facin a porta tancada a fi de procurar un debat privat no condicionat per la presència dels mitjans. No obstant això, les decisions es faran públiques, així com les actes de les reunions, que es poden consultar en aquest mateix lloc web (cliqueu aquí). Per naturalesa, els Consells d’Alcaldes són reunions no obertes al públic i, de fet, el Ripollès era l’única comarca de la província de Girona on es celebraven amb la presència de premsa a la sala, fet inusual ja que un Consell d’Alcaldes seria l’equivalent a un Consell de Govern (d’un Ajuntament o un Consell Comarcal), un Consell de Ministres o un Consell d’Administració d’un mitjà de comunicació, és a dir, òrgans que mai han set públics. LLegiu a continuació el comunicat del president de l’òrgan.
 

Comunicat del president del Consell d’Alcaldes sobre la presència de la premsa en les sessions ordinàries d’aquest òrgan:

En una reunió d’alcaldesses i alcaldes de la comarca del Ripollès celebrada el dia 20 d’octubre passat, es va decidir, a través de votació anònima i per majoria dels presents, que a partir d’ara les sessions ordinàries del Consell d’Alcaldes es facin a porta tancada, sense comptar amb la presència dels mitjans de comunicació.

Aquesta decisió es va sotmetre a votació a petició de les pròpies alcaldesses i alcaldes, que en més d’una ocasió havien manifestat la necessitat de poder mantenir un debat obert i expressar més lliurament les seves opinions durant les sessions.

La mesura va destinada doncs a procurar un debat de caràcter privat. No obstant això, les decisions seran públiques i l’òrgan es compromet a difondre-les a través de notes o rodes de premsa l’endemà de la celebració de les sessions.

Esperem rebre la comprensió de tots aquells mitjans que ens han acompanyat a les sessions al llarg d’aquests anys d’existència del Consell d’Alcaldes i restem a la seva disposició per a qualsevol dubte o aclariment.

 
Enric Pérez i Casas
President del Consell d’Alcaldes del Ripollès

 

Compartiu-ho amb: