Fem recollida selectiva pel present i el futur del medi ambient

29 d'octubre de 2009

altDes del Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal del Ripollès s’està duent a terme, durant el 2009, una campanya informativa itinerant pels 19 pobles de la comarca per fomentar el bon reciclatge. Tot i que, en conjunt, els nivells de recollida selectiva incrementen any rere any, cal insistir perquè les llars ripolleses incrementin la correcta classificació dels residus. Mesura que, al marge dels  propis beneficis per al medi ambient, permetria, a la llarga, reduir els costos de la recollida.  

 alt
Des de principis de 2009, dues informadores ambientals estan recorrent els municipis del Ripollès, fent campanyes informatives porta a porta i repartint material com bosses i cubells d’orgànica i díptics explicatius d’on ha d’anar cada residu (com el que mostra la imatge). En aquests moments, s’està treballant a la població de Ripoll. Paral·lelament, el Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal ha adreçat unes cartes als ajuntaments per demanar-los que insisteixin a fomentar el reciclatge entre els veïns i a fixar-se uns objectius periòdics en aquesta matèria per poder comprovar millor els resultats.

Segons l’Agència Catalana de Residus, el Ripollès és una de les comarques on el percentatge de recollida selectiva el 2008 (35,5%) va superar el de la mitjana catalana (34,4%). Consulteu el quadre adjunt.

Per a més informació, podeu consultar les notícies següents:

29 de juny de 2009
Les informadores mediambientals comencen campanya a llars i comerços de Sant Joan

14 de maig de 2009
Govern i oposició crearan una taula de debat al voltant del reciclatge

6 de maig de 2009
El Consell d’Alcaldes posa sobre la taula la necessitat de millorar la recollida selectiva

22 d’octubre de 2008
Presentació de la campanya per al foment de la recollida de la matèria orgànica a la comarca del Ripollès

 

Compartiu-ho amb: