El Ripollès demana una de les seus del futur Eurodistricte

11 de novembre de 2009

altAcollir la seu o una subseu del futur Eurodistricte, organisme de cooperació transfroneterera entre les comarques de la Catalunya Nord i les de Girona. Aquesta va ser una de les peticions aprovades en el ple del Consell Comarcal del mes de novembre, que va tenir lloc el dimarts dia 10. En la sessió també es va aprovar definitivament el Pacte Comarcal per a les Infraestructures del Ripollès.

L’Eurodistricte, organisme de gestió comuna que estan impulsant la Generalitat de Catalunya i el Consell General dels Pirineus per dur a terme projectes i potenciar la cooperació transfronterera entre les comarques de la Catalunya Nord i les de Girona, es constituirà properament com a Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) i necessitarà dotar-se de certa infraestructura al territori. Segons el president del Consell Comarcal, Enric Pérez, “el Ripollès hi volem tenir un paper actiu, com a territori transfronterer i tenint en compte el nostre vincle històric i de treball conjunt amb l’altra banda dels Pirineus”. És per això que es va proposar al plenari del dimarts 10 de novembre que el Consell participi dins l’organisme com a membre adherit i que es sol·liciti acollir-ne la seu a la comarca, peticions aprovades per unanimitat. 

alt

“Sabem que és difícil perquè segurament altres comarques tenen més pes, però si no podem tenir la seu, sí que reclamem una subseu per poder tractar els temes de caràcter transpirinenc des d’aquí i no des del corredor mediterrani, com sol passar sempre”, va afegir Pérez, que va recordar que també seria una bona manera de treballar per potenciar l’eix ferroviari Barcelona-Tolosa que configura la línia que creua el Ripollès.


Aprovació definitiva del Pacte per a les Infraestructures

Equip de govern i oposició també van donar el vistiplau definitiu al Pacte Comarcal per a les Infraestructures del Ripollès, destacant que “es tracta d’un punt de partida per poder treballar cada proposta amb més detall a través de dinàmiques participatives com la que s’ha fet per elaborar aquest document”. Enric Pérez també va explicar que properament i després d’obtenir el consens amb els representants polítics, econòmics i socials de la comarca, es farà la presentació pública i signatura del Pacte. Per la seva banda, Miquel Rovira, cap del grup de Convergència i Unió a l’oposició, va destacar “el gran treball comarcal que s’ha fet per elaborar el document” i la necessitat de “fer-ne un seguiment constant perquè el projecte no quedi en un calaix”. Seguiment que es preveu fer periòdicament des de la Comissió d’Infraestructures del propi Consell Comarcal i, de manera anual, des del grup signant del Pacte.
 
 
Altres punts aprovats alt
En la sessió ordinària del ple del mes de novembre també es va aprovar la memòria definitiva que regula el servei d’analítiques d’aigües potables i residuals, que ha començat a fer el nou Laboratori d’Aigües comarcal; es van aprovar les bases del concurs i la convocatòria per atorgar subvencions als usuaris del transport adaptat ofert des dels Serveis Socials del Consell Comarcal (80.000 euros a repartir entre les residències de gent gran i la Fundació MAP, principals usuaris del servei); i es va donar suport a la petició de la concessió de la Creu de Sant Jordi per a la Congregació de les Germanes Carmelites Vedruna de Ripoll.
Finalment, el ple d’ahir també va acceptar la renúncia del fins ara conseller comarcal de Joventut, Pòlux Lluch (ERC), que ja des d’inici de legislatura s’havia compromès a exercir-ne la meitat. Properament es donarà a conèixer el seu relleu.

 

Compartiu-ho amb: