Campdevànol fa comarca

12 de juliol de 2010

altAquest diumenge passat, Campdevànol va acollir la 6a edició de la Diada del Ripollès. Un acte institucional amb l’exconseller de Treball, Josep Maria Rañé; una partida del Joc Cultural de la Comarca del Ripollès, una presentació d’un doble CD de sardanes, una audició i un berenar popular en van ser els principals ingredients. La pluja va obligar a suspendre la cercavila i la festa de l’escuma.


La diada va començar amb un acte institucional al Centre Cívic La Confiança amb l’exconseller de Treball i actual president del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, Josep Maria Rañé, com a protagonista. Rañé va parlar de la crisi i cap a on hem de caminar per sortir-ne: “hem de millorar què fem, com ho fem i amb qui ho fem. Hem d’oferir formació perquè la feina surti amb més qualificació. Només sobreviurà aquella activitat que doni un valor afegit”.

altRañé va ser precedit per l’alcaldessa de Campdevànol i amfitriona de la festa, Núria López, que es va referir a la diada com “una jornada per fomentar la conscienciació col·lectiva de comarca” i va destacar la feina feta des del Consell Comarcal i del Consorci Ripollès Desenvolupament per igualar en servei i qualitat tots els pobles del Ripollès, independentment de la seva mida. Després va ser el torn del president del Consell, Enric Pérez, que va optar per un discurs amb to positiu i va enumerar els passos que està fent el Ripollès per tirar endavant i fer-se un lloc en el mapa.

alt

 

Van seguir l’acte una vintena de persones, entre les quals hi havia alcaldes i alcaldesses, regidors i consellers comarcals. Una participació més baixa que en altres edicions a causa de la coincidència de la diada amb altres actes i del fet d’haver-la retardat un mes.

alt

 
Joc de la comarca i sardanes per cloure la diada
La tarda va donar pas als actes més populars de la festa. A primera hora, es va jugar una partida del Joc Cultural de la Comarca del Ripollès. Hi van participar representants de set entitats i els guanyadors es van endur premis en metàl·lic que aniran destinats a l’activitat de cada associació. Els guanyadors van ser: 1er-la Fundació Oncolliga (200 euros), 2n- l’Associació de Veïns Barri de l’Estació (150 euros) i 3er–El Cau dels Vàndals (100 euros).

alt   alt

La pluja va obligar a suspendre la cercavila, l’animació infantil i la festa de l’escuma (aquesta última es mirarà de fer un altre cap de setmana) i l’activitat es va traslladar a la nova plaça coberta.

Allà es va presentar el doble CD “L’Encís del Ripollès”, editat en motiu de la 19a Trobada Sardanista per les agrupacions de Campdevànol, Ripoll, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d’un recull de sardanes inspirades en les dinou poblacions del Ripollès.  

La diada es va cloure amb una audició de sardanes amb la cobla La Blanes, que va fer dansar a més d’un polític, i un berenar popular.

 alt   alt

 

 

Compartiu-ho amb: