Els XX Premis Joan Triadú, els primers sense l’escriptor ribetà, escalfen motors amb una gran participació d’escoles i instituts

5 d'abril de 2011

El proper dijous 14 d’abril de 2011 es farà el lliurament dels XX Premis Literaris Infantils i Juvenils Joan Triadú en un acte que començarà a les 6 de la tarda al Consell Comarcal del Ripollès i que servirà per homenatjar la figura de l’escriptor i pedagog ribetà, mort el 30 de setembre de 2010.

Aquest any la data del lliurament de premis s’ha hagut d’avançar perquè els dies més propers a Sant Jordi, quan es sol fer l’acte, cauen en Setmana Santa i serien mals dies per les escoles. L’acte comptarà amb la presència de la vídua de Triadú, Pilar Vila-Abadal, a qui es farà lliurament d’un obsequi en memòria del seu home, i del ribetà Miquel Sitjar, que farà un parlament per homenatjar la figura de Triadú.

El certamen, amb el qual el Consell Comarcal vol estimular la creació literària entre els més joves, aquest any ha tingut un total de 135 treballs presentats després de la  preselecció dels propis centres, un increment respecte a les dues edicions anteriors (99 el 2009 i 114 el 2010). També ha augmentat el nombre de centres escolars participants, 14 dels 18 que hi ha a la comarca (van ser 10 el 2009 i el 2010). Són l’Escola Doctor Robert i  la Seccció d’Institut Germans Vila-Riera de Camprodon; les escoles Joan Maragall, Els Salesians, Vedruna i  Tomàs Raguer i l’Institut Abat Oliba de Ripoll; l’Escola Mare de Déu de Núria i la Seccció d’Institut Joan Triadú de Ribes de Freser, l’Escola Pirineu de Campdevànol, l’Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses, l’Escola Esquirol d’Ogassa, l’Escola de Vallfogona i el CEE Ramon Suriñach de Ripoll.

Joan Triadú amb els guanyadors dels Premis de l'any passat (22 d'abril de 2010)

 

Més informació aquí

Compartiu-ho amb: