Seguiment de les eleccions municipals del 22 de maig des del Consell Comarcal

20 de maig de 2011

El proper diumenge 22 de maig, el Consell Comarcal del Ripollès farà un seguiment dels resultats de les eleccions municipals als 19 municipis de la comarca del Ripollès per poder establir un primer resultat de com quedaria la composició de l'ens comarcal. Al Ripollès hi ha 20.953 electors cridats a votar per decidir quines formacions formaran part dels respectius ajuntaments i, de retruc,  les que formaran part del Consell, on hi ha en joc 19 places de conseller/a.

Per tal de realitzar el càcul s'ha de seguir la fòrmula electoral que explica l'article 20 (Capítol II) de la Llei d'organització comarcal. Consulteu-la aquí (pàg. 3 i 4). Un càlcul que a la comarca del Ripollès té un punt afegit de complicació ja que en els municipis de menys de 250 habitants els vots a tenir en compte per cada candidatura s'han de recollir de manera diferent i aplicar-hi un càlcul específic. 8 dels 19 municipis del Ripollès tenen menys de 250 habitants (Campelles, Gombrèn, Les Llosses, Pardines, Queralbs, Setcases, Toses i Vallfogona de Ripollès).

Per tal de facilitar el recull de dades s'han elaborat unes graelles, amb tots els passos que s'han seguir. Descarregueu-vos l'excel aquí.

Un cop el Consell Comarcal hagi completat els càlculs, donarà la informació sobre quines formacions tindran representació a l'ens comarcal als mitjans de comunicació del Ripollès perquè puguin incoporar-la en el seu seguiment televisiu, radiofònic, per pàgina web o pels diaris que sortiran l’endemà i també ho publicarà en aquesta pàgina web (sempre donant per suposat la provisionalitat del càlcul en espera que la Junta Electoral de Zona corresponent l’oficilitzi).
 

Compartiu-ho amb: