‘L’Encís del Ripollès’, Sardana de l’Any 2010

30 de maig de 2011

L'Encís del Ripollès va ser proclamada aquest dissabte passat Sardana de l'Any 2010 en la final del 22è concurs organitzat per la Federació Sardanista de Catalunya. La composició de Josep Coll es va posar el públic a la butxaca ja que va rebre 219 dels 828 vots emesos i va deixar enrere la segona classificada, Ginesta florida de Jordi Leon, que va rebre 116 vots, i la tercera, Per Lionel Roig de Jordi Soms, que en va tenir 97.

La final del concurs es va celebrar a l'auditori de Granollers i hi participaven 10 composicions que hi van arribar després d'haver passat diverses fases eliminatòries a través de la votació popular. Un sistema de votació que és la base d'aquest certamen històric i molt seguit pels amants de la sardana. La classificació, a banda de les tres primeres, va quedar així: Please don't stop de music de Marc Timón (89 vots), que també va rebre el premi de la crítica; El millor tresor de Joan Lázaro (69 vots), Joves triomfants de Lluís Alcalà (58 vots), Marinera i sardanista de Miquel Tudela (56 vots), Re(10)us jove de Carles Santiago (56 vots), Aniversari Daurat de Marcel Artiaga (42 vots), que també va rebre un accèdit per part de la crítica, i Fidelitat sardanista d'Albert Font (26 vots).

Foto de grup dels ripollesos i ripolleses que van assistir a la final del concurs a Granollers

L'Encís del Ripollès va ser composta per Josep Coll i Ferrando en motiu de l'edició del CD que porta el mateix nom editat pel Consell Comarcal del Ripollès. El treball va sortir a la llum el juliol de 2010, coincidint amb la 19a trobada sardanista comarcal, i va ser una inciativa de l'Agrupació Sardanista de Ripoll amb el suport i la col·laboració dels Amics de la Sardana de Ribes de Freser, l'Agrupació Sardanista de Sant Joan de les Abadesses, la Secció Sardanista del GEC de Campdevànol i els Amics Sardanistes dels Pobles del Ripollès.

Compartiu-ho amb: