Ripollès Desenvolupament atén gairebé 300 persones en situació d’atur durant el primer semestre de 2011

5 de juliol de 2011

El Consorci Ripollès Desenvolupament ha atès un total de 282 persones en situació d'atur a través dels tres projectes d'inserció sociolaboral que gestiona, xifra que significa el 17,5% dels 1.616 aturats que hi ha a la comarca (dades de maig de 2011). D'aquestes persones ateses, 96 han trobat feina, al voltant d'un 34%. Són dades referents al primer semestre del 2011.

El Servei d’Inserció Laboral del Consorci Ripollès Desenvolupament està treballant des de fa temps amb el col·lectiu de persones aturades de la comarca, amb l’objectiu principal d’orientar-les, formar-les i assessorar-les en el seu procés de recerca de feina.

Els projectes d’inserció sociolaboral que s’estan gestionant actualment són tres amb una mateixa metodologia de treball i en coordinació amb l’àrea de prospecció empresarial. En aquest sentit, el número d’empreses prospectades és de 205, la major part del sector serveis.

Treball a les 7 comarques

El dispositiu d’inserció laboral del projecte comarcal “Treball a les 7 comarques” ha atès fins a data d’avui un total de 147 persones en situació d’atur, 74 homes (50,3%) i 73 dones (49,6%). D’aquestes 147 persones, 54 han trobat feina, essent el grau d’inserció del 36,73%. El 72% de les insercions han estat en el sector serveis. Bona part de l’atenció individualitzada i seguiment es realitza a Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses, municipis on es desplacen les tècniques del servei des de l'any passat.

El dispositiu combina els tallers de desenvolupament d’aspectes personals per a la inserció i la formació professionalitzadora amb posteriors pràctiques laborals a empreses de la comarca. Enguany s’ha realitzat un curs pràctic de dependenta de peixateria, els participants del qual fan les pràctiques laborals en diferents establiments del Ripollès.

Itineraris Personals d’Inserció (IPI)

El projecte IPI fa un seguiment personalitzat de les persones que busquen feina inscrites a les oficines de treball durant el 2011. Les actuacions es van iniciar el mes de febrer d’enguany i s’han atès un total de 84 persones de la comarca, 49 homes (58,3%) i 35 dones (41%). Cal destacar les 200 tutories individuals efectuades amb els participants del projecte. Les insercions al mercat de treball són de 27, gairebé un 30%, repartides entre els sectors industrial i serveis.

Programa d’itineraris ocupacionals

Des del mes de juny de 2010 es porta a terme el Programa d’itineraris d’inserció laboral, destinat a aquelles persones beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció (RMI). L’objectiu del programa és fer un acompanyament en la recerca de feina, amb la finalitat que la persona sigui autònoma en el procés de recerca en el mercat laboral.

Fins al moment, el programa ha atès 51 persones, 32 homes (62,7%) i 19 dones (37,2%), de les quals 15 (29,7%) han pogut ser inserides en el mercat de treball i, d’aquestes, 3 han decidit treballar en l’autoocupació.

 

Amb la gestió d’aquests tres projectes, el Consorci Ripollès Desenvolupament ha atès un total de 282 persones en situació d’atur, que representen el 17,5% dels 1.616 aturats a la comarca el maig de 2011, segons les estadístiques oficials publicades.

Els tres projectes estan subvencionats per diferents departaments i organismes de la Generalitat de Catalunya, entre ells el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Departament d’Ocupació i Empresa.

 

Més informació: Nota de premsa del Consorci Ripollès Desenvolupament

Compartiu-ho amb: