Tots a una per la reactivació econòmica del Ripollès

7 d'octubre de 2011

Èxit de convocatòria de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès a la jornada "La reactivació econòmica del Ripollès". Un centenar de persones provinents de diferents àmbits han recolzat la iniciativa, que pretén crear grups de treball que reflexionin sobre com dinamitzar els diferents sectors econòmics per, més endavant, traçar unes línies d'acció concretes. UIER, Consorci Ripollès Desenvolupament, Consell Comarcal del Ripollès, Ajuntament de Ripoll i Fundació Eduard Soler fan un prec comú: aparcar les diferències, unir esforços i anar tots a una per dinamitzar l'economia.

"Hem de buscar la complicitat intracomarcal i intercomarcal", ha dit el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira. "Fer un full de ruta comú i treballar per fer bullir l'olla entre tots", ha dit Jordi Munell, alcalde de Ripoll. "Oblidem tot allò que ens separa per anar tots a una per la dinamització econòmica", ha dit Eudald Castells, president de la UIER. Són algunes de les frases que s'han pogut escoltar en la presentació de la iniciativa que porta per nom "La reactivació econòmica del Ripollès" i que lidera la UiER, amb la complicitat de Consell, Consorci Ripollès Desenvolupament, Ajuntament de Ripoll i Fundació Eduard Soler.

Gairebé un centenar de persones han seguit la proposta formulada per la UIER. Entre el públic, empresaris i representants del sector de la construcció, d'associacions de botiguers, d'ajuntaments, de sector turístic, de l'Aula d'Hostaleria, de l'Hospital de Campdevànol, de la Fundació MAP, dels sindicats, de Televall, de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, d'alguna entitat bancària i, fins i tot, d'alguna colònia tèxtil com la Farga de Bebiè. Tots ells formaran part de l'assemblea a partir de la qual s'organitzaran grups de treball per sectors d'activitat (com la indústria, el turisme, el comerç, els transports o el sector primari), s'elaborarà un pla de treball i es passarà a l'acció. L'objectiu de la jornada d'aquest matí ha estat posar les bases i el calendari d'aquest procés que ha de culminar, segons Castells, amb accions concretes que serveixin per sortir de la crisi.

    

        Miquel Rovira (CCR), Eudald Castells (UIER), Josep M. Farrés (CRD) i Jordi Munell (Aj. Ripoll)

Clares han estat les paraules de Miquel Rovira, que ha demanat la unió de tots els ens que treballen per l'empresa i l'emprenedoria per no duplicar esforços. També les de Jordi Munell, que ha posat com a exemple la coordinació entre les diverses borses de treball existents o la posada en comú del sòl i del sostre industrial de la comarca i que ha reconegut la "impotència" davant d'un planejament urbanístic del municipi que impedeix el desenvolupament de certes activitats econòmiques. Munell ha afirmat que "l'Ajuntament de Ripollsobre la taula 6 propostes d'activitats que no es poden tirar endavant per limitacions dels usos que marca l'actual urbanisme". Per això ha fet un prec especial per treballar per superar aquests límits, així com per implicar en el procés de reactivació tots els sectors, amb una crida especial per l'educatiu.

Compartiu-ho amb: