A partir d’avui prohibit encendre foc en terrenys forestals

15 de febrer de 2012

A causa de l'elevat perill d'incendis propiciat per la meteorologia dels darrers mesos, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha aprovat una resolució per avançar la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals a determinades comarques, entre les quals el Ripollès, que comença a partir d'avui, 15 de febrer.

Les mesures extraordinàries de prevenció d'incendis forestals estableixen el següent: en 39 comarques de Catalunya queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals estiguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta.

També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d'esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura, llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Més informació: resolució AAM/185/2012, de 8 de febrer del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

Compartiu-ho amb: