Una vintena de productors agroalimentaris del Ripollès i una cinquantena de restaurants del Ripollès, Garrotxa, Cerdanya, Berguedà, Osona i Bages, es trobaran aquesta tarda en una workshop o mercat tancat. L'objectiu és propiciar nous contactes comercials per potenciar la comercialització dels productes agroalimentaris ripollesos i ampliar el volum de negoci entre el sector de la restauració. La trobada, organitzada pel Consorci Ripollès Desenvolupament i l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, tindrà lloc al Mariner de Sant Pau, en terme municipal de Camprodon, a partir de les 16.30h.
Fa sis anys que el Consorci Ripollès Desenvolupament va crear la marca de qualitat Productes del Ripollès i les diverses marques de productes que s’hi aixopluguen, com la vedella, el xai, els embotits, la llangonisseta, els làctics o la coca. Al llarg d’aquests darrers mesos, s’han desenvolupat diverses taules de treball amb tot el sector agroalimentari del Ripollès, amb l’objectiu de copsar les principals problemàtiques del sector i valorar necessitats i interessos a l’hora de comercialitzar els productes ripollesos. Arran de la diagnosi obtinguda, s’ha decidit treballar en una primera acció que consisteix en la celebració d’un workshop o mercat de productors on els compradors seran exclusivament restaurants, tant del Ripollès com de comarques properes, interessats a incorporar productes de proximitat a les seves cartes.
Aquesta acció estarà precedida per una breu introducció en què s’explicaran els resultats de les reunions que es van mantenir amb el sector abans de l’estiu i es presentaran experiències d’èxit a Catalunya que han destacat per una bona estratègia de comercialització del producte local.
L’acte acabarà amb un tast elaborat amb els productes participants i cuinat per
diferents restauradors de la comarca, que permetrà als assistents degustar els
productes que prèviament hauran pogut conèixer.
Així, l’ordre del dia serà el següent:
– 16.30h Benvinguda assistents a càrrec del Consorci Ripollès Desenvolupament i l’Associació Leader Ripollès-Ges-Bisaura.
– 17.00h Presentació de l’estudi fet per l’empresa Pep Palau, von Arend & Associat, diagnosi i propostes de treball. Origen del workshop i presentació de Ramon Casamada.
– 17.15h Xerrada Ramon Casamada, productor i president del Consell Regulador de la DOP Mongeta del Ganxet.
– 17.45h Inici workshop. Cada productor disposarà d’una taula on podrà mostrar els seus productes i explicar-los al públic assistent, que seran restauradors.
– 19.30h Tast de productes del Ripollès
L’èxit de la celebració d’un workshop d’aquestes característiques només és possible a partir d’una acurada i limitada selecció dels productors que representaran la part venedora i dels restaurants que representaran la part compradora. Per això es requereix que el productor que estigui interessat a participar-hi compleixi algun dels següents requisits:
– Que elabori productes de qualitat
– Que elabori productes amb elements que li afegeixen valor (bones pràctiques,
distintius de qualitat,…)
– Que el producte sigui singular (símbol de la recuperació d’un ofici, etc.)
– Que estigui treballant en algun projecte nou i atractiu