Trobada per promoure contactes comercials entre productors agroalimentaris del Ripollès i restaurants

11 de desembre de 2012

Una vintena de productors agroalimentaris del Ripollès i una cinquantena de restaurants del Ripollès, Garrotxa, Cerdanya, Berguedà, Osona i Bages, es trobaran aquesta tarda en una workshop o mercat tancat. L'objectiu és propiciar nous contactes comercials per potenciar la comercialització dels productes agroalimentaris ripollesos i ampliar el volum de negoci entre el sector de la restauració. La trobada, organitzada pel Consorci Ripollès Desenvolupament i l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, tindrà lloc al Mariner de Sant Pau, en terme municipal de Camprodon, a partir de les 16.30h.

Fa sis anys que el Consorci Ripollès Desenvolupament va crear la marca de qualitat Productes del Ripollès i les diverses marques de productes que s’hi aixopluguen, com la vedella, el xai, els embotits, la llangonisseta, els làctics o la coca. Al llarg d’aquests darrers mesos, s’han desenvolupat diverses taules de treball amb tot el sector agroalimentari del Ripollès, amb l’objectiu de copsar les principals problemàtiques del sector i valorar necessitats i interessos a l’hora de comercialitzar els productes ripollesos. Arran de la diagnosi obtinguda, s’ha decidit treballar en una primera acció que consisteix en la celebració d’un workshop o mercat de productors on els compradors seran exclusivament restaurants, tant del Ripollès com de comarques properes, interessats a incorporar productes de proximitat a les seves cartes.

Aquesta acció estarà precedida per una breu introducció en què s’explicaran els resultats de les reunions que es van mantenir amb el sector abans de l’estiu i es presentaran experiències d’èxit a Catalunya que han destacat per una bona estratègia de comercialització del producte local.

L’acte acabarà amb un tast elaborat amb els productes participants i cuinat per
diferents restauradors de la comarca, que permetrà als assistents degustar els
productes que prèviament hauran pogut conèixer.

Així, l’ordre del dia serà el següent:
– 16.30h Benvinguda assistents a càrrec del Consorci Ripollès Desenvolupament i l’Associació Leader Ripollès-Ges-Bisaura.
– 17.00h Presentació de l’estudi fet per l’empresa Pep Palau, von Arend & Associat, diagnosi i propostes de treball. Origen del workshop i presentació de Ramon Casamada.
– 17.15h Xerrada Ramon Casamada, productor i president del Consell Regulador de la DOP Mongeta del Ganxet.
– 17.45h Inici workshop. Cada productor disposarà d’una taula on podrà mostrar els seus productes i explicar-los al públic assistent, que seran restauradors.
– 19.30h Tast de productes del Ripollès

L’èxit de la celebració d’un workshop d’aquestes característiques només és possible a partir d’una acurada i limitada selecció dels productors que representaran la part venedora i dels restaurants que representaran la part compradora. Per això es requereix que el productor que estigui interessat a participar-hi compleixi algun dels següents requisits:

Que elabori productes de qualitat
Que elabori productes amb elements que li afegeixen valor (bones pràctiques,
distintius de qualitat,…)
Que el producte sigui singular (símbol de la recuperació d’un ofici, etc.)
Que estigui treballant en algun projecte nou i atractiu

Compartiu-ho amb: