Reunió al Consell Comarcal amb el delegat del Govern a Girona per parlar del ‘fracking’

21 de gener de 2013

Aquest dilluns al matí el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, s’ha reunit amb el president del Consell Comarcal del Ripollès i alcaldes i alcaldesses del Ripollès i del Bisaura per parlar sobre el fracking o extracció d’hidrocarburs a la comarca.

La reunió l’havia demanat el president del Consell Comarcal i del Consell d’Alcaldes del Ripollès, Miquel Rovira, “després de llegir el degoteig constant de notícies als mitjans i veure la preocupació i el desconeixement dels alcaldes del territori”. Rovira ha reconegut que després de la reunió s’han quedat més tranquils.

Casadesús ha volgut transmetre un missatge de tranquil•litat ja que “en aquests moments els permisos donats per la Generalitat són només d’investigació”. Els d’extracció són competència del Ministeri d’Indústria. El delegat del Govern a Girona també ha volgut deixar clar que la investigació d’hidrocarburs es fa sense fracking, una tècnica emprada exclusivament per a l’extracció, i “el permís d’investigació no porta implícit el d’extracció”.

Casadesús ha reconegut que la Generalitat potser no ho ha fet prou a l’hora d’informar i per això ha agafat el compromís de mantenir cada ajuntament al dia sobre en quina fase es troba cada municipi i s’ha posat a disposició del territori per donar les explicacions que calguin, tant a nivell d’ajuntaments com de població.

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha dit que l’ajuntament no ha rebut cap petició per investigar el subsòl i ha reconegut que si la rebessin, després d’estudiar-la molt i molt , potser no s’hi oposarien “ja que conèixer els recursos de què disposa el nostre subsòl no està malament”. De totes maneres Munell ha reiterat la seva posició de demanar una moratòria en permisos d’explotació mentre no hi hagi un pronunciament de l’Estat Espanyol, com a titular del subsòl, sobre la utilització del mètode d’extracció del fracking i el seu impacte mediambiental i paisatgístic.

En la reunió hi han assistit els alcaldes i alcaldesses de Campdevànol, Les Llosses, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Vallfogona de Ripollès i, pel que fa al Bisaura, les alcaldesses de Montesquiu i Sant Quirze de Besora. Per la part del Consell, hi havia el president, Miquel Rovira, i el conseller comarcal Xavier Cima. Per la seva banda, el delegat del Govern ha vingut acompanyat per Enric González, responsable d’Empresa dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Girona.
 

Compartiu-ho amb: