108 entrades i 39 adopcions al Refugi d’Animals del Ripollès durant el 2012

26 de març de 2013

Durant el 2012, el Refugi d’Animals del Ripollès, que gestiona el Servei de recollida d’animals abandonats del Consell Comarcal del Ripollès, va registrar 108 entrades (95 gossos i 13 gats) i 39 adopcions (35 gossos i 4 gats). Aquest ha estat el segon any sencer de funcionament de la instal·lació, situada a la zona de Baups, a Ripoll.

En comparació amb el 2011 destaca el manteniment del número d’adopcions (també 39 durant el 2011) i la multiplicació del número d’entrades per dos (55 durant el 2011), fet que s’explica pel major nombre d’abandonaments a causa de la crisi i per la consolidació i millora del servei de recollida.

Si observem els moviments per mesos, comprovem que durant els mesos d’estiu i a finals d’any han estat els dos períodes amb més abandonaments. Destaquen els mesos de juny (21), juliol (15), novembre (11) i desembre (13). Pel que fa a les adopcions, destaca el mes de setembre, amb 8 adopcions.

Pel que fa als recuperats o retornats, animals que han estat recollits després d’un avís d’abandonament i retornats als seus propietaris, n’hi ha hagut 28 (gossos), un increment considerable respecte del 2011, quan n’hi van haver 6.

El Refugi d’Animals del Ripollès, inaugurat el 25 de setembre de 2010, dóna servei als 19 municipis del Ripollès i ofereix els serveis de defensa i cura dels animals contra el maltractament i d’alimenatció dels animals vagabunds, té una borsa d’adopció dels animals abandonats revisats pel veterinari, fa sensibilització a l’opinió pública perquè tracti correctament els animal i ofereix ajuda per a la recuperació d’animals perduts.

 

Novetats en la gestió durant el 2012

El març de 2012, l’empresa gestora del Refugi per concessió, Residència Canina Can Pujol, va subrogar part de la gestió a l’entitat Animals Vida Digna.

L’entitat ha realitzat millores a les instal·lacions i procura la seva ampliació per encabir els animals que han entrat recentment a través de la tasca dels voluntaris i de posar en marxa campanyes pròpies de recollida de fons, ja sigui a través de microdonacions (ja hi ha 42 donants) o de recollida de taps d’ampolles i envasos de tot tipus (per a més informació: animals.vidadigna@gmail.com).

Des de l’entrada de l’entitat en la gestió del dia a dia del Refugi s’han multiplicat les activitats i les campanyes de sensibilització, aconseguint, per exemple, més de 1.000 seguidors a la pàgina del Facebook.

Compartiu-ho amb: