Noves informacions de l’Oficina del Consumidor del Ripollès

Portada » Notícies » Noticies » Noves informacions de l’Oficina del Consumidor del Ripollès

Noves informacions de l’Oficina del Consumidor del Ripollès

Publicat el

L'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor informa de la convocatòria de la 9a edició del concurs escolar Consumópolis sobre el "Consum Responsable: Consumir entre pantalles"; sobre el consum responsable a l'hora de fer les compres de nadal i recomanacions a l'hora de comprar joguines i sobre les revisions i inspeccions periòdiques als usuaris del gas natural i butà.

Consumópolis 9

"Consum responsable: Consumir entre pantalles" (Consumópolis 9) és un concurs escolar, organitzat a Catalunya per l'Agència Catalana del Consum, que pretén fomentar la participació dels centres educatius, a través del professorat i de l'alumnat, en activitats relacionades amb l'educació del consum per així sensibilitzar els escolars de la importància que realitzar els actes de consum de forma conscient, crítica, solidària i responsable. Els centres escolars tenen fins al 12 de desembre per apuntar-s'hi. Més informació

 

Consum responsable i recomanacions a l'hora de comprar joguines

A les portes de les festes nadalenques, l'Oficina del Consumidor recorda un any més que cal consumir amb responsabilitat i tenir en compte una sèrie d'aspectes a l'hora d'adquirir joguines, com per exemple: pensar que les joguines han de servir per a divertir els petits, tenir en compte l’edat i la maduresa dels infants, valorar els continguts dels jocs i els aspectes educatius, evitar la distinció sexista i la incitació a la violència o llegir les etiquetes, les regles i les instruccions del joc. Més informació

 

Recomanacions als usuaris del gas natural i butà

L'Oficina del Consumidor també es fa ressò d'una informació de l'Agència Catalana del Consum adreçada als usuaris del gas natural i butà, sobretot a l'hora de rebre visites per fer revisions i inspeccions periòdiques de les instal·lacions. Més informació