Noves informacions de l’Oficina del Consumidor del Ripollès

5 de desembre de 2013

L'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor informa de la convocatòria de la 9a edició del concurs escolar Consumópolis sobre el "Consum Responsable: Consumir entre pantalles"; sobre el consum responsable a l'hora de fer les compres de nadal i recomanacions a l'hora de comprar joguines i sobre les revisions i inspeccions periòdiques als usuaris del gas natural i butà.

Consumópolis 9

"Consum responsable: Consumir entre pantalles" (Consumópolis 9) és un concurs escolar, organitzat a Catalunya per l'Agència Catalana del Consum, que pretén fomentar la participació dels centres educatius, a través del professorat i de l'alumnat, en activitats relacionades amb l'educació del consum per així sensibilitzar els escolars de la importància que realitzar els actes de consum de forma conscient, crítica, solidària i responsable. Els centres escolars tenen fins al 12 de desembre per apuntar-s'hi. Més informació

 

Consum responsable i recomanacions a l'hora de comprar joguines

A les portes de les festes nadalenques, l'Oficina del Consumidor recorda un any més que cal consumir amb responsabilitat i tenir en compte una sèrie d'aspectes a l'hora d'adquirir joguines, com per exemple: pensar que les joguines han de servir per a divertir els petits, tenir en compte l’edat i la maduresa dels infants, valorar els continguts dels jocs i els aspectes educatius, evitar la distinció sexista i la incitació a la violència o llegir les etiquetes, les regles i les instruccions del joc. Més informació

 

Recomanacions als usuaris del gas natural i butà

L'Oficina del Consumidor també es fa ressò d'una informació de l'Agència Catalana del Consum adreçada als usuaris del gas natural i butà, sobretot a l'hora de rebre visites per fer revisions i inspeccions periòdiques de les instal·lacions. Més informació

Compartiu-ho amb: