Campanya de prevenció davant del risc d’inundacions i aiguats

4 de setembre de 2014

El Consell Comarcal del Ripollès es fa ressò de la campanya de prevenció i sensibilització que ha engegat la Direcció General de Protecció Civil davant del risc d'inundacions i aiguats. Tot i que aquest risc existeix durant tot l'any, de l'1 de setembre al 30 de novembre és quan acostumen a produir-se les inundacions més importants

El consell principal és el de prudència de no acostar-se a les zones inundables en situació de pluja important i, especialment, no intentar travessar els guals amb els vehicles. Davant d'alguna emergència cal trucar al 112.

A la pàgina web sobre el Pla d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) hi trobareu consells i recomanacions per saber què cal fer abans que arribi el període de pluges, si us sorprenen precipitacions importants a l'exterior o casa, si heu de marxar de casa o si el temporal i la pluja produeixen grans onades a la costa, entre d'altres.

   

La Direcció General de Protecció Civil recomana que, davant de risc imminent, el millor és estar ben informat a través dels mitjans de comunicació i dels diferents canals a l'abast: Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Servei Català de Trànsit, Portal de la mobilitat, 012 Atenció Ciutadana. En cas de necessitar ajut durant l'emergència, cal trucar al 112.

Més informació

Compartiu-ho amb: