El director general de Joventut inaugura a Ripoll l’Oficina Jove del Ripollès

17 d'octubre de 2014

El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, ha inaugurat aquest vespre l’Oficina Jove (OJ) del Ripollès, a Ripoll, acompanyat pel president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; alcaldes, regidors i consellers de la comarca. Una inauguració que ha anat precedida per una cercavila amb participació de diferents entitats de la comarca.

El nou equipament agrupa en un sol espai diferents serveis públics per a joves de la comarca del Ripollès, esdevenint una “finestreta única per a joves”, segons Reig. L’oficina s’ubica al carrer Vinyes, 6, i ofereix un servei pròxim, integral i personalitzat als prop de 3.600 joves de 15 a 29 anys de la comarca per abordar qualsevol dels temes que afecten la seva emancipació.

 

L’OJ comparteix espai amb el casal de joves El Galliner, que fins ara també actuava de Punt d’Informació Juvenil, i ofereix serveis d’assessorament sobre emprenedoria, mobilitat, salut, cultura, recursos formatius, intermediació en el mercat de treball a Catalunya i a l’estranger, i formació per a la recerca de feina. A més d’això, l’OJ també inclourà una Borsa Jove d’Habitatge, tot publicitant l’oferta de l’Oficina d’Habitatge de Ripoll i actuant d’intermediació entre propietaris i joves interessats en accedir a un habitatge.

L’equip que donarà contingut a l’Oficina Jove està format per cinc tècniques del Servei de Joventut del Ripollès i d’una dinamitzadora de l’equipament, que atendrà els joves els dimecres i dissabtes al matí de 9:30 h a 13.30 h i les tardes de dimecres, dijous i divendres de 16 h a 20 h.

Les activitats que ja previstes l’OJ fins el desembre i que es preveu que tinguin continuïtat el 2015, són: “Tarda jove de sexualitat” (els dijous), “Tarda jove d’alimentació” (els dimecres), tècniques d’estudi (els dijous), orientació laboral i dinàmiques per explicar els serveis dels Punts Joves als centres educatius de la comarca.

 

 

L’obertura de l’OJ ha estat possible gràcies a la col·laboració institucional entre l’Ajuntament de Ripoll, el Consell Comarcal del Ripollès i la Direcció General de Joventut (DGJ) del Departament de Benestar Social i Família.

Amb aquesta ja són sis les Oficines Joves a les comarques gironines, després de les que ja hi ha en funcionament al Gironès, el Pla de L’Estany, la Selva, l’Alt Empordà i el Baix Empordà. Formen part del model d’equipaments i serveis per a la joventut que el Departament està estenent arreu del país, d’acord amb dues de les prioritats de la DGJ: l’emancipació juvenil i la territorialització dels serveis.

 

Més informació: nota de premsa de la Generalitat de Catalunya 

Compartiu-ho amb: