El Consell d’Alcaldes aprova gairebé per unanimitat un nou contracte de recollida de residus

15 de setembre de 2016

Amb voluntat de garantir el servei als municipis que confien la competència de recollida de residus al Consell Comarcal del Ripollès, el Consell d'Alcaldes ha aprovat per catorze vots a favor i tres abstencions un nou plec de bases per adjudicar aquest contracte. Aquesta decisió s'ha pres després que el Consell Comarcal acceptés la revocació  per part de l'ajuntament de Camprodon de la delegació a l'ens comarcal de la competència de recollida de residus i, conseqüentment, suspengués el concurs en marxa des del juliol.

 

Segons han explicat el president del Consell d'Alcaldes, Eudald Picas, i el president del Consell Comarcal, Joan Manso, la sortida de Camprodon del servei comarcal de recollida de residus suposava una alteració de més del 10 % del preu global del servei i, per tant i segons el que estableix la llei, això obligava a iniciar un nou procés de licitació. Manso i Picas han reiterat que han ofert tot el diàleg possible al consistori camprodoní perquè, segons subratllen, la prioritat de l'ens de cooperació és donar a cada municipi el servei que més s'adapti a les seves necessitats. Així mateix, han recalcat que el Consell Comarcal resta obert a assumir de nou la competència de la recollida de residus del municipi de Camprodon, que li havia estat delegada des del 1998, en cas que així ho desitgi el consistori.

El nou contracte de recollida de residus preveu, doncs, la prestació del servei a tots els municipis de la comarca menys Camprodon mitjançant cinc models de recollida amb la voluntat d'adaptar-se a les necessitats manifestades des de cada ajuntament: compactadores, porta a porta, càrrega bilateral, càrrega posterior i d’iglús. Tot plegat amb la voluntat de mantenir el compromís amb els ajuntaments que confien les seves competències al Consell Comarcal i prestar un servei que millori la qualitat de vida dels habitants del Ripollès.

Al Consell d'Alcaldes, al qual han estat representats tots els ajuntaments amb l’absència del de Sant Pau de Segúries, també hi ha comparegut el secretari general de Treball de la Generalitat de Catalunya, Josep Ginesta, per tractar estratègies i polítiques actives d''ocupació en clau comarcal. En nom del Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya, també hi ha comparegut la responsable del Servei de Català del Ripollès, Mònica Jaume, i el coordinador de Dinamització i Assessorament del consorci a Girona, Josep Planas, per explicar la planificació d'accions dels propers mesos, amb un èmfasi especial en la voluntat d'ampliar l'oferta de cursos de català i reprendre el projecte de voluntariat per la llengua

Compartiu-ho amb: