El Consell i Governació aposten pel Ripollès amb un nou curs per a personal administratiu municipal

8 de novembre de 2016

Amb l’objectiu de donar eines per facilitar i optimitzar les tasques del personal administratiu dels municipis de menys de mil habitants del Ripollès, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i el Consell Comarcal del Ripollès imparteixen un curs d’actualització en gestió administrativa. La formació, que consta de dues sessions, ha començat aquest matí amb una trentena de participants i es reprendrà dimarts 15 de novembre. Aquest tipus de curs, els continguts del qual s’han adaptat estrictament a les necessitats i demandes del personal administratiu de la comarca, és la primera vegada que es duu a Catalunya i la voluntat és que, a partir d’aquí, es dugui a terme a d’altres territoris amb municipis amb baixa densitat demogràfica

  

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, i el director dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a Girona, Raül Morales, han estat els encarregats d’obrir formalment el curs, que es duu a terme a la seu de la corporació. Manso ha fet referència a la pressió cada cop més gran, sobretot per part del ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques del govern d’Espanya, sobre la tasca administrativa municipal. Una tasca que, en el cas de molts municipis del Ripollès, recau moltes vegades sobre un o dos administratius que, per tant, han d’assumir funcions molt diverses. És per això que el Consell Comarcal, segons Manso, vol donar suport a aquests tècnics i posar-los en contacte amb persones de referència de la comarca que els puguin acompanyar en l’adaptació als nous marcs legals sorgits recentment.

De la seva banda, Morales ha fet referència a l’Escola d’Adminstració Pública de Catalunya no només com una estructura d’Estat sinó també com la responsable de dotar el país d’un personal administratiu ben format també amb professionals capaços d’abordar àmpliament molts àmbits de la gestió administrativa municipal. També ha exposat que aquest és el primer curs d’aquestes característiques ja que fins ara l’escola impartia formacions més d’especialitat. Així que aquestes sessions s’han plantejat a mode de prova pilot i a partir d’ara es valorarà la possibilitat d’estendre-les a d’altres comarques similars, ja que, com ha defensat Morales, l’Escola d’Adminstració Pública de Catalunya vol sentir-se responsable de la formació dels administratius dels pobles petits.

Conclosa la sessió d’avui, el curs es reprendrà dimarts de la setmana vinent a dos quarts de deu del matí també a les dependències del Consell Comarcal del Ripollès.

Compartiu-ho amb: