El Consell Comarcal del Ripollès i Territori signen un conveni per millorar camins rurals

16 de desembre de 2016

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, han signat un conveni de col·laboració per dur a terme millores a la xarxa de camins rurals dels municipis del Ripollès. L’acord inclou una inversió de 97.000 euros, que permetrà fer arranjaments i pavimentacions a una vintena de camins veïnals dels municipis ripollesos.

Els trams en qüestió són de vies que, sense reunir les característiques de carretera, compleixen una funció de comunicació important entre diversos punts de la comarca i que sovint estan afectades per factors associats a l’orografia i l’altitud com nevades, esllavissades i altres fenòmens meteorològics. Les millores es duran a terme durant els dos primers trimestres de l’any entrant.

Per que l’aportació prové de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Ripollès és l’encarregat de licitar l’adquisició del material i fer el seguiment de l’execució dels treballs de condicionament, que executaran els ajuntaments. La corporació també ha acordat amb cadascun dels consistoris el detall de les accions de millora i els camins en els quals s’efectuaran. Així, el pressupost s’ha repartit de forma proporcional entre els dinou municipis. Des de l’àrea de Cooperació Municipal del Consell Comarcal també s’ha ofert als ajuntaments la possibilitat d’ampliar, mitjançant recursos propis, el volum d’aquesta mateixa compra agregada de formigó. Això els permetrà treure més profit del preu obtingut i disposar de més material per a altres obres.

El conveni, signat aquest dijous a Tremp (Pallars Jussà), se circumscriu dins les competències del departament de Territori i Sostenibilitat derivades de la Llei d’alta muntanya. Aquest àmbit engloba el Ripollès a més de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès i la Vall d’Aran.

 

CAMINS INCLOSOS AL CONVENI

(noms de les vies, segons el departament de Territori i Sostenibilitat)

 

Municipi

Camí

Campdevànol

Camí de Sant Pere d’Aüira

Campelles

Camí de Campelles al Baell

Camprodon

Camí del cal Rodó

Gombrèn

Camí de Coll Roig

Les Llosses

Camí del Pujol dels Dachs

Llanars

Camí dels Carros

Molló

Camí a Roca de Sta. Creu (Sta. Magdalena)

 

Ogassa

Camí de Mas Roquetes

Camí d’Ogassa a Camprodon

Camí de Can Coll

Pardines

Camí de l’Orri Vell

Planoles

Camí de cal Gasparó

Queralbs

Camí dels Plaus (El Puig)

Ribes de Freser

Carretera de Batet

Ripoll

Camí Mare de Déu del Remei

Sant Joan de les Abadesses

Camí de Llastanosa

Camí de Perella

Sant Pau de Segúries

Camí de can Genic

Setcases

Camí de Setcases a Espinavell

Toses

Camí pont de NevàMaristes

Vallfogona de Ripollès

Camí de can Tramuntana

Camí de Llastanosa

Vilallonga de Ter

Camí de la Riba a Llebro (Can Cotet)

Compartiu-ho amb: