El Ripollès acomiada la trentena de participants a l’Erasmus+

29 de juliol de 2017

“Un espai comú de cooperació i coneixement”. Així és com el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, ha definit l’intercanvi Erasmus+ de joves del Ripollès, el Conflent, la Garrotxa i els Aspres. Aquest projecte s’ha conclòs avui a Sant Joan de les Abadesses. Ha estat amb l’acte de lliurament de diplomes, que s’ha fet a l’alberg Ruta del ferro, on s’han allotjat els 32 participants. Manso també ha posat de manifest que és amb activitats com la d’aquesta setmana que s’evidencia que “la frontera del Pirineu cada dia ha de ser més petita”. Alhora, ha agraït la visita dels joves, la feina feta per l’equip de monitors coordinats per l’Oficina Jove del Ripollès i el suport de l’ajuntament santjoaní.

En aquesta línia també s’ha manifestat la consellera comarcal de Joventut. Mònica Bonsoms ha aplaudit la feina feta per les tècniques de l’Oficina Jove del Ripollès organitzant l’acollida, per primer cop al Ripollès, d’aquest Erasmus+ intercomarcal. A més, ha recordat als joves la permeabiliat de la frontera que separa el Ripollès del Conflent.   

A l’acte també hi ha participat l’alcalde amfitrió, Ramon Roqué. Ha subratllat que els joves s’han allotjat en unes instal·lacions que precisament es van crear “per ser un lloc on compartir experiències importants per la vida”, cosa que assegura que és motiu de satisfacció. També els ha agraït la visita a “una comarca que té tant per donar” i els ha convidat a tornar a Sant Joan. També ha participat al lliurament de diplomes Montsina Llimós, regidora de Projecció econòmica de l’ajuntament de Ripoll, municipi on també s’han dut a terme algunes activitats de l’Erasmus+. Amb les seves paraules ha destacat que “sempre és una sort rebre visitants i sobretot quan són joves amb empenta i ganes”. A més, s’ha mostrat confiada que del Ripollès s’emporten moltes experiències viscudes que recordaran per sempre.

Després dels discursos finalment s’han lliurat els diplomes acreditatius als participants i als monitors. A tots ells també se’ls ha obsequiat amb diversos materials culturals i de promoció turística del Ripollès. Tot seguit, els joves han visualitzat un vídeo de resum de l’estada que han realitzat membres del mateix grup. Aquest treball properament es podrà visualitzar al Facebook de l’Oficina Jove del Ripollès. En acabat, aquesta tarda els joves han tornat cap a casa amb autocar.

 

L’ERASMUS+

Els 32 participants d’aquest Erasmus+, vuit per cada comarca, han gaudit d’una setmana plena d’activitats formatives, culturals i de lleure. Per exemple, se’ls ha organitzat una xerrada informativa sobre mobilitat europea, han dut a terme d’activitats lúdiques a Molló i s’han banyat en basses naturals a Sant Joan de les Abadesses amb la voluntat de fomentar-los la inquietud de descoberta del territori. Així mateix, també han anat amb bicicleta per la Ruta del ferro fins a Ripoll. Allà han visitat la vila, el Museu etnogràfic, el monestir i han entrat en contacte amb entitats locals per fer intercanvis culturals.

L’Erasmus+ és un programa europeu d’intercanvi que pretén fomentar els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport dins del període 2014-2020. També persegueix impulsar perspectives laborals i de desenvolupament personal a més d’ajudar els sistemes educatius de cada país a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que dotin els joves de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura. Tot això, en el marc d’una societat marcada per les conseqüències de la forta crisi econòmica dels darrers anys i els canvis que ha experimentat la societat. Aquests intercanvis estan finançats per fons europeus i no suposen cap despesa per als participants.

Aquest és el segon Erasmus+ en què participa el Consell Comarcal del Ripollès després que l’any passat els participants de la comarca anessin fins al Conflent. Tot plegat també s’emmarca dins la voluntat d’estrènyer lligams arran de l’agermanament entre aquestes dues comarques.

Compartiu-ho amb: