El consell comarcal incentiva el reciclatge a la Fira de les 40 hores repartint 500 jocs de bosses de recollida selectiva

19 de març de 2018

 

Coincidint amb el trentè aniversari del Consell Comarcal del Ripollès, enguany la institució ha estat present a la Fira de les 40 hores de Ripoll amb un estand propi de dotze metres quadrats. Allà, mitjançant diversos materials i suports, s’ha fet difusió dels serveis que presta el consell i s’ha repartit marxandatge. Ha estat amb la presència del president, Joan Manso, els vicepresidents Eudald Picas i Josep Coma, i d’altres consellers comarcals com Lluís López, Josep Estragués o Joan Albamonte, acompanyats de tècnics de diverses àrees.

Aprofitant aquesta ocasió, s’han difós fullets informatius de l’Oficina de consum així com també del servei d’oficina mòbil, la certificació digital idCAT mòbil o el Refugi d’animals del Ripollès. De fet, en aquest cas, voluntaris d’aquest equipament han passejat diversos gossos residents al refugi per la fira amb la finalitat que els visitants tinguessin una mostra de la varietat de cans en adopció. A l’estand també s’ha fet difusió de les activitats dutes a terme per l’Oficina jove del Ripollès. Entre elles hi ha el curs de monitor de lleure que s’impartirà aquesta Setmana santa, les sortides del programa Gaudeix tot l’any, l’Univers Jove o les tardes joves.

Pel que fa al marxandatge, les xapes amb l’eslògan “Viure al Ripollès m’agrada”, dissenyades expressament per la fira, han estat tot un èxit. Dissabte a la tarda ja es va repartir entre els visitants la primera remesa de 500 unitats que s’havia preparat, tot superant les expectatives. A més, els visitants es dirigien expressament a l’estand per demanar-les. Destaca el fet que la cantant catalana Núria Feliu també va passejar-se per la fira amb aquest distintiu. És el mateix cas que la pubilla i l’hereu de Ripoll, juntament amb tot el seu seguici. Després d’exhaurir-se els exemplars, se’n van preparar més, de forma que se n’ha acabat repartint unes 700.

 

Estand Fira 40 hores Núria Feliu  Estand Fira 40 hores Pubillatge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

500 LOTS DE RECICLATGE

Aprofitant el gran poder de convocatòria que té la Fira de les 40 hores, el Consell Comarcal del Ripollès ha volgut fer un èmfasi especial en l’impuls de la recollida selectiva de residus domèstics. Per això, a l’estand es van repartir fins a 500 lots conformats per les tres bosses de la recollida selectiva, fullets informatius sobre les diferents fraccions de residus així com també imants i embuts per facilitar la recollida de l’oli de fregir. També es van repartir desenes de contenidors airejats per a la fracció orgànica juntament amb els rotlles de bosses biodegradables corresponents. Val a dir que diumenge a primera hora de la tarda, tot el material es va exhaurir arran de la forta demanda per part dels visitants, conseqüència de l’efecte boca orella. De totes formes, tots els ciutadans que ho vulguin, poden sol·licitar tots aquests materials al Consell Comarcal del Ripollès. Des de la institució es confia que aquesta acció es tradueixi en una millora de la quota de reciclatge a la comarca.

 

CONSULTA CIUTADANA

Aprofitant la presència a la Fira de les 40 hores, el Consell Comarcal del Ripollès ha volgut consultar a les persones majors de 65 anys quina volen que sigui la destinació de la segona Trobada de gent gran del Ripollès. Les opcions proposades són la vall de Núria per Sant Pere, el castell de Mataplana i el museu del comte Arnau o bé el Molló Parc. Desenes de persones s’han apropat a l’estand institucional i han dipositat el seu vot dins d’una urna. Per facilitar que tota la gent gran que ho vulgui pugui implicar-se amb aquest procés de participació ciutadana, ja fa dies que estan habilitats punts de votació als ajuntaments de la resta de municipis de la comarca. Hi ha temps per dipositar-hi el vot fins demà.

Un cop tancada la consulta, es durà a terme conjuntament l’escrutini de tots els vots emesos per la gent gran d’arreu de la comarca. El resultat es farà públic properament.

 

La 2a Trobada de gent gran del Ripollès arriba després de l’èxit de la primera edició, en què 160 participants van visitar la vall de Núria i van poder gaudir d’un dia de germanor coincidint amb la festivitat de Sant Pere. Aquest esdeveniment, organitzat des de les àrees de Presidència i de Serveis a les persones del Consell Comarcal del Ripollès, busca contribuir a l’oferta d’oci per a la població de més edat de la comarca, afavorir a la descoberta del nostre patrimoni entre els habitants i promoure la cohesió entre els ciutadans dels diferents municipis.

Compartiu-ho amb: