228 persones participaran a la 2a Trobada de gent gran del Ripollès, que es farà a Núria

22 de juny de 2018

Vista la bona acollida que va tenir l’any passat i amb l’objectiu de contribuir a l’oferta d’oci per a la població de més edat de la comarca, afavorir a la descoberta del nostre patrimoni entre els habitants i promoure la cohesió entre els ripollesos dels diferents municipis, el Consell Comarcal del Ripollès torna a organitzar la Trobada de gent gran del Ripollès. L’esdeveniment, igual que l’any passat, se celebrarà coincidint amb la diada de Sant Pere, el proper 29 de juny, al santuari de Núria. Es tracta d’una iniciativa impulsada per les àrees de Serveis a les persones i de Presidència del Consell Comarcal del Ripollès, amb el suport dels ajuntaments i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Si a la primera edició l’èxit de participació ja va ser notable, enguany encara s’ha superat. Tancades les inscripcions, aquesta vegada s’ha arribat a la xifra de 228 participants. Es tracta d’una setantena més que l’any passat. Els inscrits provenen de pràcticament tots els municipis del Ripollès: Campdevànol, Camprodon, Gombrèn, Molló, Ogassa, Pardines, Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Setcases, Vallfogona de Ripollès i Vilallonga de Ter.

 

CONSULTA CIUTADANA

La destinació de la segona Trobada de gent del Ripollès es va escollir en el marc d’una consulta ciutadana coincidint amb la Fira de les 40 hores de Ripoll. El Consell Comarcal del Ripollès va habilitar una urna a l’estand firal i també va recollir vots als ajuntaments de la resta de municipis. Amb el recompte dels vots es va concloure que la vall de Núria era l’opció preferida, amb el 48,86 % dels vots, seguida a poca distància pel Molló Parc, amb el 42,05 %. La proposta del castell de Mataplana i el museu del comte Arnau va resultar tercera, amb el 9,09 % dels vots.

La Trobada de gent gran del Ripollès busca ser una diada de germanor. Un cop a la vall de Núria, els visitants podran visitar lliurement el santuari així com les instal·lacions turístiques. Com que és la diada de Sant Pere, a les dotze del migdia se celebrarà l’ofici solemne i, a continuació, una processó fins al llac cantant els goigs del sant. Allà es farà la benedicció del terme, dels pans i de les tradicionals farinetes.

Per acabar la jornada, al migdia, hi haurà un dinar amb amanida, fideuada i crema catalana. El preu de l’excursió és de 25 euros i inclou, a més del dinar, el transport amb autocar des de tots els municipis a excepció de Ribes de Freser i Queralbs, en què el viatge començarà des de les estacions de cremallera. En el cas de Ribes, concretament, serà l’estació de Ribes Vila. És per això que per als habitants d’aquestes dues poblacions el preu de l’excursió és més reduït: de 20 euros. Les inscripcions es van cloure el 10 de juny.

Per traslladar tots els participants de la Trobada de gent gran del Ripollès, el Consell Comarcal del Ripollès habilitarà cinc línies especials de bus, amb els horaris següents:

 

LÍNIA 1

Molló: sortida 7.45 h / arribada 18.15 h

Camprodon: sortida 7.55 h / arribada 17.55 h

Ogassa: sortida 8.15 h (llançadora fins a Sant Joan de les Abadesses) / arribada 17:25 h

 

LÍNIA 2

Setcases: sortida 7.40 h / arribada 18.30 h

Vilallonga de Ter: sortida 7.50 h / arribada 18.15 h

Sant Pau de Segúries: sortida 8.10 h / arribada 17.50 h

Sant Joan de les Abadesses: sortida 8.20 h / arribada 17.40 h

 

LÍNIA 3

Vallfogona de Ripollès: sortida 8.00 h / arribada 18.00 h

Ripoll (estació d’autobusos): sortida 8.20 h / arribada 17.40 h

 

LÍNIA 4

Gombrèn: sortida 8.00h / arribada 18.00h

Campdevànol – hospital: sortida 8.20 h / arribada 17.45 h

Campdevànol – Roser: sortida 8.25 h / arribada 17.40 h

 

LÍNIA 5

Planoles: sortida 7.40 h / arribada 18.20 h

Pardines: sortida 8.25 h / arribada 17.30 h

(es fan expedicions diferents per cada població)

 

CREMALLERA:

Ribes enllaç: sortida 9.10 h / arribada 17.10 h

Ribes vila: sortida 9.15 h / arribada 17.05 h (només per als residents a Ribes)

Queralbs: sortida 9.30 h / arribada 16.50 h

Núria: arribada 9.50 h / sortida 16.30 h

 

Les sortides, excepte en els casos indicats expressament al llistat anterior, es faran des de les parades habituals d’autobús. Es demanarà a tots els inscrits que hi acudeixin amb almenys deu minuts d’antelació.

 

Horaris busos Trobada gent gran 2018

 

Compartiu-ho amb: