Èxit i satisfacció dels participants a la 2a Trobada de gent gran del Ripollès

3 de juliol de 2018

Amb l’objectiu de contribuir a l’oferta d’oci per a la població de més edat de la comarca, afavorir a la descoberta del nostre patrimoni entre els habitants i promoure la cohesió entre els ciutadans dels diferents municipis, el Consell Comarcal del Ripollès aquest divendres passat ha celebrat la segona Trobada de gent gran del Ripollès. L’esdeveniment ha consistit en un viatge organitzat fins al santuari de Núria, coincidint amb la festivitat de Sant Pere, una de les dates assenyalades a la vall, que marca tradicionalment l’inici de la temporada d’estiu. Es tracta d’una iniciativa impulsada per les àrees de Serveis a les persones i de Presidència del Consell Comarcal del Ripollès, amb el suport dels ajuntaments i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

230 han estat finalment els participants a aquesta celebració comarcal, setanta més que l’any passat. És per aquest motiu que el president, Joan Manso, en la salutació de benvinguda dels participants, ha parlat d’èxit de participació, en aquest esdeveniment. A més, ha assegurat que aquest fet demostra que la trobada avança cap a la consolidació. A part del president, també han acompanyat els assistents els vicepresidents Imma Constans i Josep Coma i la consellera comarcal d’Ensenyament, Dolors Cambras, juntament amb regidors d’alguns municipis i personal de l’àrea de Serveis a les persones del consell comarcal.

Durant aquesta estada al santuari de Núria, els participants a la 2a Trobada de gent gran del Ripollès han aprofitat per pujar fins al pic de l’Àliga amb telecabina, passejar pels entorns del santuari i participar als actes de la Diada de Sant Pere: la missa solemne amb acompanyament d’orgue i recital de la coral de Camprodon, la processó cap al llac tot cantant els goigs de Sant Pere, la benedicció del terme i la tradicional benedicció i degustació de les farinetes i els panets. Els participants a la diada han rebut com a obsequi un mocador de coll commemoratiu i han assegurat que han gaudit molt d’aquesta trobada i que estan a l’expectativa de la propera edició.

 

PARTICIPANTS DE 15 MUNICIPIS

La Trobada de gent gran del Ripollès ha estat una iniciativa de les àrees de Presidència i Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Ripollès, amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Els inscrits provenien de pràcticament tots els municipis del Ripollès: Campdevànol, Camprodon, Gombrèn, Molló, Ogassa, Pardines, Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Setcases, Vallfogona de Ripollès i Vilallonga de Ter. Per traslladar-los fins a l’estació del Cremallera de Ribes Enllaç es van habilitar cinc línies especials d’autobús.

La destinació de la segona Trobada de gent del Ripollès es va escollir en el marc d’una consulta ciutadana coincidint amb la Fira de les 40 hores de Ripoll. El Consell Comarcal del Ripollès va habilitar una urna a l’estand firal i també va recollir vots als ajuntaments de la resta de municipis. Amb el recompte dels vots es va concloure que la vall de Núria era l’opció preferida, amb el 48,86 % dels vots, seguida a poca distància pel Molló Parc, amb el 42,05 %. La proposta del castell de Mataplana i el museu del comte Arnau va resultar tercera, amb el 9,09 % dels vots.

Compartiu-ho amb: