El consell comarcal farà una aportació per implementar més mesures de seguretat a la piscina de Ripoll

18 de juliol de 2018

La gestió econòmica de l’equip de govern del Consell Comarcal del Ripollès ha fet que el pressupost del 2017 es tanqués amb un superàvit de 382.000 euros. Al ple de març, aquesta xifra ja va permetre ampliar l’aportació en matèria de subvencions a entitats i al pla de desplegament de la fibra òptica a la comarca, entre altres actuacions, fins a un total de 270.000 euros. En la sessió ordinària d’aquest dimarts s’ha aprovat per unanimitat la destinació final dels 112.000 euros restants.

Entre les modificacions de crèdit finançats amb romanent líquid de tresoreria que s’han aprovat destaca la que permetrà dotar la piscina de Ripoll d’un nou sistema de seguretat antiofegament. El president, Joan Manso, ha justificat aquesta aportació entenent que es tracta d’un equipament municipal “d’ús comarcal”. En aquest sentit, el conseller comarcal de Pressupost, Contractació i Patrimoni comarcal, Lluís López, ha detallat que l’aportació de la corporació és de 13.000 euros, que se sumaran als imports que hi dedicaran l’Ajuntament de Ripoll i la Diputació de Girona. Des de l’oposició, i en la mateixa línia que el president, el conseller comarcal del grup d’ERC-AM, Roger Bosch, ha qualificat com a “molt encertat” fer aquesta aportació.

El repartiment de la resta del romanent de tresoreria, tal com ha aprovat per unanimitat el ple, beneficiarà múltiples àrees i aspectes del funcionament del Consell Comarcal del Ripollès mitjançant l’ampliació de partides ja consignades al pressupost actual. Tal com ha explicat López, entre altres coses, es destinaran a millorar els equipaments informàtics dels serveis tècnics, s’acabarà d’adquirir el mobiliari necessari per a la nova àrea d’atenció ciutadana que actualment està en obres, al projecte de promoció turística L’experiència dels Pirineus més autèntics, al projecte de rutes de senderisme Itinerànnia i a fer millores al Refugi d’animals del Ripollès.

 

19.000 EUROS PER ALS AJUNTAMENTS

D’altra banda, el ple també ha aprovat per unanimitat destinar 19.000 euros als ajuntaments de la comarca. Es tracta d’una aportació en matèria de cooperació municipal que va néixer al principi del mandat de Joan Manso. Tal com ha indicat el mateix president, aquest finançament és una ajuda especialment per als municipis petits per desenvolupar accions d’interès local. Paral·lelament, el ple també ha aprovat incrementar les retribucions del personal del consell comarcal un 1,5 %. És una mesura ja prevista als comptes d’enguany de la corporació la implementació de la qual depenia de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat del 2018.

 

Joan Manso Eudald Picas Ple 17 juliol 2018

Lluís López ple 17 juliol 2018

ERC ple 17 juliol 2018

 

 

 

 

 

 

Compartiu-ho amb: