Sant Joan acull diumenge la 4a Diada de l’agermanament Ripollès Conflent

11 d'octubre de 2018

El Consell Comarcal del Ripollès organitza, per diumenge vinent, 21 d’octubre, la 4a Diada de l’agermanament Ripollès Conflent. Aquesta festivitat de caràcter anual congregarà, a Sant Joan de les Abadesses, expressions culturals, personalitats i vilatans de totes dues comarques. La celebració es duu a terme amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, la Comunitat de comunes Conflent Canigó i la Casa de la Generalitat a Perpinyà.

Els actes de commemoració d’aquest vincle entre el Ripollès i el Conflent es desenvoluparan dins la programació de la IX Fira de la carbassa de Sant Joan de les Abadesses. Començaran a les onze del matí a la plaça del Bisbe Torras i Bages, darrer del monestir, amb una cercavila amb els timbalers dels Nyerros del Conflent. La cercavila avançarà pel centre de la població fins a la plaça Anselm Clavé. Allà serà on es durà a terme la resta d’activitats. D’entrada, a les dotze del migdia, hi haurà els parlaments de les autoritats, incloent-hi el vicepresident del Consell Comarcal del Ripollès, Josep Coma, i l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, juntament amb el vicepresident de relacions internacionals de la Comunitat de comunes Conflent Canigó, Bernard Loupien, i el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert. Seguidament, serà el torn de l’actuació de Ramon Gual, cantant i animador musical de la Catalunya Nord. Ell interpretarà cançons populars de les nostres contrades i ensenyarà els assistents a ballar-les.

A la diada hi seran presents diversos alcaldes i regidors de municipis conflentins com Pi, Vilafranca o Fontpedrosa. Per part del Ripollès hi haurà representació, a més de Sant Joan i Molló, també de Vallfogona i Toses, tot plegat amb l’objectiu de seguir estrenyent lligams. Aquesta serà la quarta edició d’aquest esdeveniment anual, després de les diades celebrades a Saorra el 2017, a Vilallonga de Ter el 2016 i a Vinçà el 2015.

 

5 ANYS D’AGERMANAMENT

L’agermanament entre el Ripollès i el Conflent es va segellar el 2013 arran dels vincles històrics i identitaris. Constitueix un fet inèdit, ja que és la primera i única vegada que dues comarques signen un agermanament d’aquestes característiques. Des d’ençà, el Consell Comarcal del Ripollès i la Comunitat de Comunes Conflent Canigó desenvolupen diverses activitats de forma conjunta a més de diverses trobades periòdiques que s’alternen entre les dues comarques: dues reunions anuals del comitè d’enllaç format pels càrrecs electes, una diada intercomarcal festiva pensada per a la ciutadania i també una jornada tècnica per fomentar l’intercanvi de coneixement entre els dos territoris.

Compartiu-ho amb: